Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Jack Doohan wint de Formule 2 hoofdrace op Spa Francorchamps. Richard Verschoor P6 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 30 juli 2023 12:00

Jack Doohan heeft vanmorgen de hoofdrace van de Formule 2 in België gewonnen. Theo Pourchaire kwam als tweede over de fnish. Doordat Frederik Vesti vandaag geen punten scoorde komt Pourchaire nu aan de leiding van het klassement. Enzo Fittipaldi werd derde. Richard Verschoor heeft dit weekeind toch punten gescoord. Gisteren werd hij derde, maar werd hij gediskwalificeerd. Vandaag kwam hij als zesde over de finish.

Jack Doohan

Frederik Vesti en Victor Martins kwamen voor de start al in de problemen. Bij het uitrijden van de pit op weg naar de startgrid kwamen beide langs de baan. Martins kon zijn weg vervolgen, maar Vesti had te veel schade en hij kon de race niet starten. Toen iedereen op de startgrid stond was het Oliver Bearman die van pole mocht starten. De tweede plek van Vesti bleef leeg. Bearman kwam goed weg, maar Victor Martins, die van positie drie kwam, viel terug naar de vijfde plaats. Theo Pourchaire had een raketstart. Pourchaire startte als vijfde, maar lag gelijk na de start al tweede. Achter in het veld was er contact tussen Ayumu Iwasa en Dennis Hauger. Iwasa had veel schade en moest zijn auto stil zetten in de pit. Hauger werd aangeduwd door de marshalls en kon wel weg rijden, maar hierdoor werd hij later gediskwalificeerd. Meteen in de eerste ronde een safetycar door dit incident. In ronde vier konden we weer normaal rijden. Bearman kwam meteen flink onder druk te staan van Pourchaire. De twee hadden een mooi gevecht met elkaar, maar Bearman wist aan de leiding te blijven.

In ronde twaalf was er even een raar moment. Isack Hadjar reed de pit uit en bij de uitgang raakte hij de muur. Hierdoor verloor hij zijn voorvleugel. Hierdoor kregen we al snel een virtual safetycar, maar dit was gelukkig snel opgelost. In ronde vijftien doken Bearrman en Pourchaire tegelijk de pit in voor een bandenwissel. Art deed het net wat beter dan het team van Prema en Pourchaire nam zo de leiding van Bearman over. In ronde zestien opnieuw een safetycar op de baan. Juan Manuel Correa en Jak Crawford kwamen in contact met elkaar, waardoor laatstgenoemde niet meer weg kwam. Jack Doohan was voor de safetycar binnen gekomen en had het goed voor elkaar. Hij kwam namelijk als tweede weer terug op de baan. Even leek het er op dat we in ronde negentien weer verder konden met de race, maar Joshua Mason was achter de safetycar van de baan geraakt. Hij kon wel verder rijden, maar hierdoor werd de safetycar wel met een ronde verlengd. In ronde twintig ging de safetycar dan toch echt naar binnen toe. Pourchaire nog aan de leiding, maar dit duurde niet lang. Jack Doohan stond op versere banden en maakte uiteindelijk makkelijk werk van Pourchaire. Pourchaire probeerde nog terug te komen en even was er contact, maar dit had verder geen gevolgen. Doohan wint voor Pourchaire en Fittipaldi.


Uitslag Formule 2 Hoofdrace Spa Francorchamps
1 Jack Doohan Virtuosi Racing 59m01.766s
2 Theo Pourchaire ART Grand Prix +1.952s
3 Enzo Fittipaldi Carlin +9.118s
4 Zane Maloney Carlin +10.131s
5 Victor Martins ART Grand Prix +10.528s
6 Richard Verschoor Van Amersfoort Racing +10.578s
7 Ollie Bearman Prema +12.701s
8 Kush Maini Campos Racing +13.782s
9 Roman Stanek Trident +16.526s
10 Ralph Boschung Campos Racing +17.637s
11 Arthur Leclerc DAMS +18.998s
12 Juan Manuel Correa Van Amersfoort Racing +19.782s
13 Roy Nissany PHM by Charouz +20.664s
14 Clement Novalak Trident +23.852s
15 Josh Mason PHM by Charouz +25.253s
16 Amaury Cordeel Virtuosi Racing +27.900s
Ret Jak Crawford Hitech GP
Ret Jehan Daruvala MP Motorsport
Ret Isack Hadjar Hitech GP
Ret Dennis Hauger MP Motorsport
Ret Ayumu Iwasa DAMS
DNS Frederik Vesti Prema
Uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS