Rally

JACK'S Int. Drenthe Rally verplaatst naar 2024: vier weken voor aanvang nog geen uitsluitsel over vergunning

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2023 09:15

De wedstrijd in het Nederlands kampioenschap autorally, die 18 en 19 november verreden zou worden in Drenthe, wordt verplaatst naar volgend jaar. Tijdens JACK�S Int. Drenthe Rally rijden de beste rallycoureurs van Nederland meerdere proeven op het TT Circuit Assen en op wegen in het buitengebied. Voor die laatste proeven zijn gemeentelijke vergunningen nodig die nog niet verleend zijn.

JACK’S Int. Drenthe Rally 2023 TT Circuit Assen

De organisatie verklaart bij monde van voorzitter Henk-Peter Meilink: �In het vroege voorjaar van 2023 zijn wij begonnen met de voorgesprekken met Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Tynaarlo en Gemeente Assen. De vergunningsaanvragen zijn tijdig ingediend conform de wensen van de verschillende gemeenten. Onze organisatie heeft kosten noch moeite gespaard om door gerenommeerde partijen �QuickScans� en stikstofberekeningen uit te laten voeren en veiligheids- en zorgplannen te laten opstellen om aan alle vergunningseisen te voldoen. Tevens zijn wij financi�le verplichtingen aangegaan. Naar aanleiding van inhoudelijke vragen zijn aan zowel de Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Assen en de Gemeente Tynaarlo aanvullende stukken aangeleverd binnen de besproken deadlines. Daarnaast is er regelmatig zowel formeel als informeel overleg geweest. Steeds hebben wij aangegeven dat de vergunningverlening uiterlijk zes weken voor aanvang van het evenement, wat tevens een vereiste van de KNAF is, voor ons van uiterst belang is.

Met uiteindelijk nog vijf weken te gaan heeft de Gemeente Aa en Hunze, ondanks eerdere toezeggingen, te kennen gegeven geen vergunning te verlenen. En nu, met nog vier weken te gaan, hebben wij van de Gemeente Tynaarlo en Gemeente Assen helaas nog geen uitsluitsel mogen krijgen of er een vergunning verleend gaat worden voor het verrijden van de buitenproeven van de JACK�S Int. Drenthe Rally op 18 en/of 19 november aanstaande. Door het uitblijven van een duidelijke beslissing zien wij geen kans om de rally op deze korte termijn nog op een verantwoorde manier te organiseren en te communiceren. Wij zijn hierdoor gedwongen het evenement voor de geplande datum te annuleren en te bekijken of het alsnog doorgang zou kunnen vinden in het voorjaar van 2024.�

JACK�S Int. Drenthe Rally zou de finale zijn in het Nationale Kampioenschap van de KNAC Nationale Autosport Federatie waarvan komend weekend de ��n na laatste wedstrijd wordt verreden in Hengelo. De kampioenen zouden vervolgens in Drenthe bekend worden. Het evenement stond op de Internationale rallykalender en zou worden uitgezonden op nationale televisie.

JACK’S Int. Drenthe Rally 2023 TT Circuit Assen event logoBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS