Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Isotta Fraschini stelt debuut van het LMH uit: "In overeenstemming met de FIA en ACO..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 mei 2023 09:06

Isotta Fraschini is samen met Vector Sport volop aan het testen met hun nieuwe Isotto Fraschini Tipo 6 LMH Competizione. Dit is de LMH waarmee de Italianen het in het FIA World Endurance Championship willen opnemen tegen de gevestigde namen als Toyota , Ferrari, Peugeot, Porsche en Cadillac. Het doel was om in Monza aan de start te verschijnen met de auto en vanaf 2024 een volledig programma te rijden.

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione

Foto: Isotta Fraschini


Rustige ontwikkeling
Het Italiaanse automerk lijkt gekozen te hebben voor een rustige ontwikkeling en de homologatie van de auto uit te stellen. In een verklaring op Twitter laten ze weten dat homologatie pas aan het einde van het jaar gaat plaatsvinden. Tijdens de 6 uur van Monza op 9 juli gaat Isotto Fraschni dan ook slechts een presentatie doen met twee auto’s.

Monza
In minder dan twee weken zal de Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione weer op de baan zijn om zijn ontwikkelings- en testprogramma voort te zetten”, zegt de fabrikant in een verklaring op Twitter. “Op 16 en 17 mei zal hij zijn thuisasfalt van het Autodromo di Monza aandoen en zal de auto worden bestuurd door Michelotto Engineering-testrijder Marco Bonanomi.”

Homologatie
Tegelijk met de planning van de test is ook besloten om de homologatie van de auto uit te stellen. In overeenstemming met de FIA en de ACO zal deze beslissing het mogelijk maken om de auto te homologeren na een grondige ontwikkeling en met veel meer waardevolle testkilometers. Tijdens de race van het FIA World Endurance Championship in Monza op 9 juli, zullen niettemin twee Tipo 6-auto's aanwezig zijn voor een presentatieprogramma, waarvan de details nog nader bekend zullen worden gemaakt.”

Voortdurende ontwikkeling
Het homologatieproces met de FIA/ACO omvat een windtunneltest en een analyse van de auto met relatieve gegevensbestanden in het technisch centrum van de FIA in Valleiry in Frankrijk, evenals een verdere test van het zwaartepunt. De Tipo 6 LMH Competizione zal vervolgens zijn ontwikkelingsprogramma voortzetten met tests op verschillende Europese circuits en klaar zijn in oktober 2023 voor het definitieve homologatieproces.”

Tipo 6 Pista
De eerste "Track Days" auto, de Tipo 6 Pista, zal ook eind mei klaar zijn. Het eerste exemplaar maakt deel uit van een speciale serie hypercars, bedoeld voor klanten die ze willen gebruiken voor op maat gesneden privé-evenementen. De wachttijd voor de levering van deze auto's, in veel opzichten tweelingen van de LMH Competizione, bedraagt negen maanden vanaf het moment van de bestelling.” De verwachting is dat de Italiaanse onderneming het definitieve debuut van de auto in het FIA WEC gaat uitstellen tot de race in Bahrein.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS