Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Iron Lynx maakt overstap van Ferrari naar Porsche: "Past goed in het nieuwe wereldwijde plaatje”

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2023 14:00

Iron Lynx stapt in het FIA World Endurance Championship over naar de Porsche 911 RSR-19 en neemt afscheid van de Ferrari 488 GTE Evo. Het team kwam sinds 2017 in actie met de Italiaanse bolide. De stap wordt gemaakt in het licht van de toekomstige overstap naar de LMDh met Lamborghini.

 Iron_Lynx_Iron_Dame_Porsche

Lamborghini heeft echter geen GTE-auto in haar programma, waardoor Iron Lynx de stap naar Porsche maakt. Beide automobielfabrikanten maken immers onderdeel uit van de VW-groep. In de GT3 gaat Iron Lynx overigens al wèl rijden met de Lamborghini Huracán GT3 Evo, waarmee Romain Grosjean onder andere voor het team gaat rijden. De voormalig F1-coureur gaat dit werk oppakken naast het ontwikkelingswerk van de LMDh. In de Iron Lynx-auto gaat Claudio Schiavoni rijden, waarbij de andere twee coureurs op een later moment worden aangekondigd. In de Iron Dames-Porsche nemen wederom de dames Sarah Bovy, Michelle Gating en Rachel Frey plaats.

“We zijn extreem blij om dit seizoen opnieuw onderdeel van het FIA WEC uit te maken”, zegt teambaas Andrea Piccini. “Het gaat een hele grote eer zijn om beide kleuren van Iron Lynx zowel als Iron Dame kleuren te zien tijdens de iconische 100e verjaardag van de meest prestigieuze races in de endurance wereld, de 24 uur van Le Mans! Na de recente aankondiging van ons ‘gave’ nieuwe hoofdstuk met Lamborghini in de GT en LMDh, voelde het kiezen van Porsche voor het GTE-seizoen als een natuurlijke verlenging en past het goed in het nieuwe, wereldwijde plaatje.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS