Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

IndyCar-legende Simon Pagenaud met Cool Racing naar Le Mans: "Blij dat de sterren eindelijk op een lijn staan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 maart 2023 13:45

Simon Pagenaud keert voor het eerst sinds jaren terug tijdens de 24 uur van Le Mans. De IndyCar-coureur neemt de plaats in van José Maria Lopez bij Cool Racing in de LMP2-klasse. De Argentijn komt in actie met Toyota in de LMH. De Fransman gaat samen rijden met Vlad Lomko en Reshad de Gerus.

Simon Pagenaud

“Ik ben terug in Le Mans! Ik ben zo blij dat de sterren eindelijk in een lijn staan om dit te laten gebeuren”, reageert Pagenaud. “Dit 2023-seizoen gaat ongelofelijk worden. De 24 uur van Daytona, Indianapolis 500 en Le Mans zijn de nummer één evenementen in de wereld en ik ga in alle drie in hetzelfde jaar deelnemen. Daar hou ik van. Ik kijk uit naar deze grote ervaring. Cool Racing is nog een jong team dat al in staat is om vooraan mee te racen in een erg competitieve klasse, dat is gaaf.”

Voor Cool Racing is het sowieso een enorme stap die ze maken wat er wordt en tweede Oreca met Alexandre Coigny, Malthe Jakobsen en Nicolas Lapierre ingezet. “Cool Racing nam vorig jaar voor het eerst deel aan het evenement”, zegt manager Anthony Megevand over de deelname aan de 24 uur van Le Mans. “Voor deze editie heeft het team duidelijk een versnelling opgeschakeld, door twee LMP2 Oreca 07’s in te zetten. Het is zowel een eer als een grote verantwoordelijkheid. We moeten er boven op zitten met de Le Mans-standaard, in de mest competitieve volgepakte klasse! Maar, we hebben ons programma bedacht en onze teams hiermee in gedachten samengesteld. Simon gaat een grote ondersteuning voor ons team zijn op vele niveaus. Hij is technisch, ervaren en snel. We kennen hem en we willen samen een mooi verhaal schrijven.”

“Met Reshad en Vladislav in de nummer 47 auto gaat het een sterke deelnemer worden. Hetzelfde geldt voor nummer 37 in de Pro/Am. We weten dat we de lat hoog leggen. Het gaat ook een groot menselijk avontuur worden. Alexandre die terugkeert in de 24 uur van Le Mans, Nicolas is terug bij het team en Malthe gaat door om een stap omhoog te doen. Het reflecteert wat we zijn, een jong, gepassioneerd en ambitieus team. Het is ook in lijn met de veranderingen die we buiten het seizoen gemaakt hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS