Karting • Karting Diversen

In de voetsporen van vader Jean-Pierre Wouters: Ser Wouters pakt eerste podiumplaats in NK karten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2021 01:35 • Print artikel

BERGHEM – In de voetsporen van vader Jean-Pierre Wouters! Het zat er al een tijdje aan te komen, afgelopen zondag was het dan zover: karter Ser Wouters pakte zijn eerste podiumplaats in het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De elfjarige snelheidsduivel uit Beltrum werd op het circuit van Berghem knap derde in de Minimax-klasse tijdens de zevende ronde van de titelstrijd.

Ser Wouters

“Superleuk, mijn eerste podium in het NK”, zei een uitgelaten Ser die in de kwalificatie vierde was geworden en de prefinale vijfde. “Ik ben wel heel erg blij. In het begin van de race kon ik iemand inhalen, maar ik wist dat hij me terug zou inhalen en dan zou ik op het vuil komen. Dus ik dacht: ik wacht wel. In de laatste ronde ging er iemand af op het rechte stuk en in de voorlaatste bocht ging er nog één af en toen stond ik op drie. Toen dacht ik: yes, het is gelukt. Dat was echt leuk en fijn.”

Het was loon naar werken voor Ser. Vorig jaar debuteerde hij in het NK. Toen nog in de Micromax-klasse. Dit jaar rijdt hij één niveau hoger en dat gaat dus uitstekend. “Door de hulp van Toon Roosendaal”, zei de Overijselaar. “En de Maranello-kart is goed. Hij rijdt lekker en we krijgen goede hulp. Mijn vader is vier keer Nederlands kampioen karten geworden dus hij leert me veel en Toon ook.”

Hoe het kwam dat hij afgelopen weekeinde zo sterk voor de dag kwam? “Ik weet het niet, het gebeurde opeens. Ik heb wel veel getraind. Bij de Micromax ging het nog niet echt goed, maar nu zijn we overgestapt naar de Minimax en in het begin van het jaar kon het er mee door, maar in de laatste paar wedstrijden gaat het wel echt goed.”

Een dag eerder werd op hetzelfde circuit de zesde ronde van het NK gehouden en toen al liet Ser een duidelijk opwaartse lijn zien. In de kwalificatie werd hij namelijk zesde, in de prefinale vijfde en in de finale vierde. Hij liet zaterdag dus al zien dat een podiumplaats eraan zat te komen. “Het was leuk geweest als dat zaterdag al gelukt was, maar ik ben sowieso supertevreden over het weekend.”

Ser Wouters

Dat Ser is gaan karten, is natuurlijk niet zo vreemd met een vader die vier keer Nederlands kampioen karten is geweest. Zo kwam het dat Ser al op zijn vijfde voor het eerst in een kart zat. “Ik weet dat het zo is, maar ik herinner het me niet eens meer”, zei hij. “Maar ik vond het volgens mij wel leuk. De snelheid, de bochten. Eigenlijk alles is leuk met karten.”

Zijn vader Jean-Pierre, die naast de kartsport ook jarenlang actief was in de autocross, hoorde het met trots aan. Want zijn eigen zoon op het podium was een beloning voor het harde werken van de laatste paar jaar. “Er is natuurlijk niks mooier. Dit is nog leuker dan wanneer je zelf wat wint”, zei Wouters senior. “Als je je kind ziet genieten en je werkt met z’n tweeën naar zoiets toe en dat lukt, dat geeft een geweldig gevoel. Hij zit er het hele jaar al goed bij. In Eindhoven had hij bij de vorige ronde van het NK al de poleposition gepakt. Nu in de finale heeft hij met zijn koppie gereden. Hij moet toeslaan wanneer het kon en dat deed hij deze keer heel goed.”

Ook teambaas Toon Roosendaal van TR Motorsport was uitgelaten over de zo verdiende podiumplaats van zijn jonge talentje. “Het was alleen een kwestie van tijd”, zei Toon. “Hij is zo enthousiast, zo positief en getalenteerd. Ik mag hem heel graag. Maranello zelf heeft hem ook nu ook op de korrel. We gaan nog mooie dingen van hem zien. Daarvan ben ik overtuigd.”

Voor Ser rest nu alleen nog de achtste en laatste ronde van het NK. Die wordt in november gehouden op het circuit van Genk in België. “Het zou super zijn als ik daar weer op het podium kan komen. Daar ga ik voor!”

Ser bedankt zijn vader, Toon Roosendaal, TR Motorsport, Maranello Kart en zijn familie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS