Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Huiveringwekkende crash Renger van der Zande in Eau Rouge + VIDEO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2023 08:45

De Cadillacs van Chip Ganassi Racing maakten uitstekende progressie in de 6 uur van Spa-Francorchamps in het FIA World Endurance Championship. De nummer 2 van de Cadillac V-Series.R behaalde een top vijf-finish, terwijl de nummer 3 van de Cadillac V-Series.R met Renger van der Zande achter het stuur na een sterke stint op podiumkoers lag. Helaas schoot de auto door een technisch probleem hard van de baan in Eau Rouge.

Crash Renger van der Zande


Renger van der Zande hield een ijzersterk tempo aan in zijn stint en rukte uiteindelijk op naar P2 in de No. 3 Cadillac. Na een uur en 38 minuten in de race schoot Van der Zande echter van de baan en ging de bandenstapels in, wat een einde maakte aan de dag voor het team nr. 3. Een ongebruikelijke klap voor de ervaren coureur. De impact van de klap was 29 G. Naar verluid openbaarde zich een technisch probleem met de besturing zo werd aangegeven in het persbulletin van het FIA WEC.

"Het is een eerbetoon aan het team hoe we daar op P2 reden met de juiste bandenkeuze. De rondetijden waren echt goed, we gingen goed de race in en zorgden ervoor dat we goed voor de auto zorgden en alles", aldus Van der Zande. "Maar er ging iets mis in Eau Rouge en dat was het einde van onze dag. Ik ben superblij dat ik in een veilige Cadillac zit, want dat kwam bijna uit een filmscène. We zullen terugkomen en onze ontwikkeling als team voortzetten."Directeur Operations Mike O'Gara voegde daaraan toe: "Het was duidelijk een zeer competitieve auto en onze strategie werkte goed. Renger deed het geweldig en [engineer] Danielle [Shepherd] maakte een goede bandenkeuze. We reden gewoon rondjes, reden lekker en toen kregen we helaas een probleempje op het meest kritieke, hoogst belaste deel van het circuit, waardoor onze dag eindigde."

De tweede Cadillac met Earl Bamber, Alex Lynn en Richard Westbrook bezorgde toch nog voor een mooie P5 voor de Cadillac-crew. Westbrook noteerde tijdens de afsluitende stint de snelste rondetijd (2:04.906) van het team. "Het was een typische Spa-dag", zei Lynn. "Ik ben trots op het team. We hadden een echt snelle auto. Er valt weer veel te leren, maar we hebben voor de derde race op rij de finish gehaald. In Le Mans in de top vijf van de rijderspunten komen is perfect. De auto is betrouwbaar, we worden steeds sneller en we worden steeds beter." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS