Formule 1

Honda praat met Verstappen: "Zal hem om meer details vragen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2021 08:31

MONTMELO - Honda is redelijk tevreden over het verloop van de eerste dag in Spanje. In de tweede vrije training voor de Grand Prix van Barcelona stonden alle auto's met een Japanse motor in de top-tien en dat geeft veel hoop voor de rest van het weekend. Toch zijn er ook kleine zorgen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


"De eerste dag was bijna probleemloos voor wat betreft de motor", vertelde Tanabe aan AS-Web. Alleen Yuki Tsunoda had tijdens zijn run last van een korte stroomstoring. "Dat was net nadat hij de baan even had verlaten, de kerbs hard raakte en de onderkant van de vloer een klap kreeg. We onderzoeken de oorzaak en het gevolg daarvan. De stroom mag niet worden uitgeschakeld na een schok."

Honda hoopt zaterdagmiddag in Catalunya te kunnen strijden om poleposition, maar dan zullen Max Verstappen en Sergio Pérez in de RB16B iets meer moeten brengen. "De twee Red Bulls waren een beetje teleurstellend, maar het commentaar van beide coureurs was positief. Als we elke sector snel kunnen zijn, is het niet zo erg", legde de topman uit.

Waar Honda in Bahrein de motor met het meeste vermogen leek te hebben, lijkt het voordeel nu weer bij Mercedes te liggen. Dat merkte Verstappen ook, zei hij donderdag. Hoe het precies zit? "Het hangt natuurlijk af van de karakteristieken van het circuit en hoe de regeneratieve energie wordt gebruikt. Ik heb hier nog niet met Max over gesproken, dus ik zal hem om meer details vragen en proberen de gegevens te analyseren als dat nodig is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS