Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Hoe laat begint de Indy 500 met Rinus van Kalmthout en waar kan ik deze bekijken?

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2022 15:40

Racefans kunnen vandaag de vingers aflikken. Naast de Formule 1, Formule 2, Porsche Supercup en FRECA in Monaco kunnen de fans genieten van de laatste uurtjes van de 24 uur van de Nurburgring. Daarnaast vindt vanavond de Indy 500 plaats op de Indianapolis Motor Speedway. De enige Nederlandse deelnemer, Rinus van Kalmthout start de race vanaf de eerste startrij op de derde positie. Maar hoe laat begint de Indy 500 en waar is deze te bekijken?

Hoe laat begint de Indy 500

Super Sunday voor de raceliefhebber, in Amerika maakt men zich op voor dé race van het jaar. De Indy 500 is de belangrijkste IndyCar-race van het seizoen, wie wint in Indy is al kampioen op zich een gaat voor altijd de geschiedenisboeken in.

Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout start de race vanavond vanaf de derde positie, naast Scott Dixon en Alex Palou. Om 18.45u Nederlandse tijd gaat het spektakel in Indianapolis van start. De race wordt live uitgezonden op het Nederlandse Ziggo Sport.

De 33 coureurs zullen allen 500 mijl afleggen, dat is het equivalent van 800 kilometer. De heren coureurs zullen 200 rondjes afleggen en daarbij zullen topsnelheden gereden gaan worden die richting de 400(!) kilometer per uur zullen gaan.

Programmering Ziggo Sport met Indy 500

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS