Formule 1

Hoe kijkt Sebastian Vettel aan tegen rol bij Red Bull Racing: "De tijd zal het leren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 september 2022 07:01

Het mag geen geheim meer zijn dat Sebastian Vettel aan het einde van het huidige seizoen stopt in de Formule 1. De Duitser kan niet meer zo schitteren als dat hij een aantal jaren terug nog liet zien. Wat Vettel na zijn pensioen in de koningsklasse van de autosport gaat doen is nog niet duidelijk, zelfs Vettel zelf weet het nog niet. Maar dat vindt hij helemaal niet erg.

Sebastian Vettel

Dat Vettel zijn helm helemaal aan de wilgen hangt is al uitgesloten. Begin volgend jaar neemt coureur uit Heppenheim gewoon mee aan de Race of Champions. De Aston Martin-coureur werd in zijn carrière maar liefst vier keer wereldkampioen bij het team van Red Bull, maar kan deze prestaties in de AMR22 niet evenaren. Vettel maakt het seizoen af en kijkt daarna op zijn gemak wat hij in de toekomst wil gaan doen.

Afgelopen weekend in Monza werd Vettel gevraagd wat hij voelt voor een mogelijke terugkeer bij het team van Red Bull, het team waarbij de Duitser zo succesvol was: "Ik overweeg het op dit moment niet. Ik heb nog maar net de keuze gemaakt om te stoppen. De tijd zal het leren en misschien is het mogelijk zoiets te doen. Als er een aanbod komt, dan zien we dan wel hoe ik erin sta."

"Ik ben op dit moment vooral blij dat ik meer tijd kan gaan spenderen aan hele andere dingen. Ik kijk ernaar uit om de kids meer te zien. Daarna gaan we zien hoe snel ik me gaan vervelen. Drie maanden, drie jaar? Ik weet het niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS