Formule 1

Het is geen autoracen maar wl topsport: de VW Group mikt op 75 miljard euro voor de beursgang van Porsche

Uitgegeven door Peter Vader • 19 september 2022 14:29 • Print artikel

Het is weliswaar geen autoracen maar wl topsport. Het kan zelfs uiterst belangrijk zijn voor wat Porsche gaat doen met zijn deelname in de Formule 1. Zoals al enige tijd geleden aangekondigd gaat de Volkswagen Group zijn sportwagenmerk Porsche naar de beurs brengen.De aandelen zullen op 29 september op de beurs in Frankfurt worden verhandeld. De Duitse automobielfabrikant verwacht een waardering van zo'n 75 miljard euro van de beursgang van Porsche, terwijl het bedrijf eerder liet weten zo'n 85 miljard op te halen. Het concern meldt dat de opbrengst van de beursgang mede zal worden gebruikt om de transitie naar EV's te financieren.

Porsche_F1_concept_2026_photo_Quattroruote
Porsche F1 concept 2026 photo Quattroruote

Onder andere Qatar Investment Authority, het Amerikaanse beleggingsfonds T. Rowe Price en Abu Dhabi Development (ADQ) zijn van plan zich in te schrijven op de aandelen en vormen daarmee de zogeheten 'hoeksteeninvesteerders'. De familie Porsche-Piech koopt 25 procent plus een van de gewone aandelen van Porsche met stemrecht. Daarmee kunnen ze invloed blijven uitoefenen op belangrijke beslissingen. De handel in de aandelen van Porsche zal op 29 september van start gaan op de beurs in Frankfurt, aldus een bericht van het toonaangevende Automotive-online.

Porsche heeft goede jaren achter de rug van een constante omzetgroei. In 2021 boekte Porsche het beste jaar in de historie. Ook in de eerste helft van 2022 boekte Porsche een sterke groei in omzet, bedrijfsresultaat en rendement op verkopen.

Eerdere berichten over toekomstplannen en financile ontwikkelingen van Porsche:

13 september 2022: Porsche is nog steeds geinteresseerd in de Formule 1 ondanks dat de deal met Red Bull te gronde is gericht

31 maart 2021: Porsche SE genereert groepsresultaat na belastingen van 2,6 miljard euro

Porsche logo

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS