Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het FIA World Endurance Championship wil een extra race in Europa op de kalender

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2022 09:01

Het FIA World Endurance Championship wil een derde Europese race op de kalender, voordat de 24 uur van Le Mans verreden wordt. WEC-directeur Frederic Lequien heeft bevestigd dat dit evenement in Europa gaat plaatsvinden en erop gericht is om een goede balans op de kalender te realiseren. Er zijn echter nog geen afspraken met een bepaald circuit zo vertelt de Fransman. Het staat dus nog open en de onderhandelingen daarvoor zijn gaande.

WEC 2022

Een extra zes uur durende race moet in april tussen de 1.000 Mijl van Sebring en de 6 uur van Spa gepland worden. Deze races worden respectievelijk in maart en begin mei verreden. De terugkeer naar het Algarve circuit is onder andere een serieuze optie. Het betekent wel dat er een samenloop kan gaan komen met het wereldkampioenschap Formula E, waarin ook diverse coureurs uit het endurance kampioenschap in actie komen.

WEC logo


‘De situatie wordt nog besproken met alle partners, maar we moeten deze realiteit onder ogen zien nu de kalender groeit”, zegt Lequien tegen het Amerikaanse Motorsport over een mogelijke samenloop. “Om de kalenders samen te laten lopen is een uitdaging zoals een Chinese puzzel.” De twee kampioenschappen hebben een duidelijke afspraak om te voorkomen dat er op dezelfde tijdstippen op de kalender evenementen plaatsvinden. De Fransman vertelt dat het WEC weer wil uitbreiden, nadat ze in de Covid-periode terugging naar zes races. Nu willen ze graag terug naar acht races, waarvan er dus een extra in Europa wordt gehouden en een buiten het continent. Het brengt logistiek natuurlijk wel problemen met zich mee. “We moeten gaan zien hoe de logistieke situatie zich verder gaat ontwikkelen”, vertelt Lequien. “Het kan beter zijn en het kan slechter zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS