Karting • Karting Diversen

Het harde werken wordt beloond voor Puck Gubbels met verdiend podium en mooie stageplek bij Karting Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2023 00:26

Hoensbroek – De vijftienjarige Puck Gubbels uit Hoensbroek kent een uitstekend seizoen. Hij vertegenwoordigt in verschillende kampioenschappen Team JJ Racing, waaronder in de BNL, BMC, en enkele Euro Trophy- en NK-races en hij laat elke race een mooie leercurve zien. Daarnaast nam Gubbels ook deel aan de Kart4Fun op het circuit van Eindhoven, waar hij een welverdiend podiumplaats behaalde in de sterk bezette Rotax Max Senior-klasse. In een startveld met maar liefst 45 andere snelle coureurs was het flink zweten, maar zijn harde werken werd beloond met een felbegeerde beker!

Puck Gubbels met zijn ouders blij met podium


Het kartavontuur voor Puck begon vier jaar geleden op de kartbaan in het Belgische Genk. De Limburger raakte direct verslingerd aan het karten en dat kwam door zijn buurjongen Krit Knooren. Toen Puck de twee karts in de garage van Knooren zag, lichtten zijn ogen meteen glinsterend op. Vader Joep kan zich dat moment nog goed voor de geest halen: "Daar zit een leuk verhaal achter; Krit Knooren woont bij ons om de hoek. Puck zag zijn racekarts staan en keek me aan en zei, dat wil ik ook! We kwamen in gesprek met familie Knooren, nummers werden uitgewisseld, en al snel kon hij een keer karten.”

Hij was definitief besmet met het kartvirus en de volgende stap voor Puck was het beginnen met kartlessen. Puck en zijn ouders gingen veel trainen en als gezin ondernamen ze de reis naar de diverse races. Dat deden ze samen met hun kartvrienden van de families Knooren en Stevens. Het plezier in de sport was groot.

Vorig jaar besloten ze dat ze zich aan gingen sluiten bij het professionele team van JJ Racing van Jacco en Jeffrey. Puck ziet hoeveel verschil dit heeft gemaakt op zijn kwaliteiten en de ontwikkeling als coureur. "Ja het bevalt supergoed en door de data word ik sneller, maar vooral door de hulp wat ze bij JJ Racing bieden."

Tijdens de Kart4Fun race werd het vijftienjarige talent op de Landsard in Eindhoven beloond met een zwaar verdiende podiumplek. Puck blikte terug hoe hij dat weekend beleefde: "In de kwalificatie stond ik op de twintigste plaats vanwege een rode vlag-situatie.” Ondanks de tegenvallende kwalificatie liet hij zich niet uit het veld slaan. Hij eindigde na een ijzersterke inhaalrace, waarin hij 15 rijders inhaalde, op een knappe vijfde plaats in de eerste race.

Puck Gubbels


“De tweede race begon ik als vijfde en wist ik weer naar voren te komen”, gaat hij verder. “Uiteindelijk finishte ik als tweede vanwege een straf van een andere coureur. In de derde race stond ik aan de start op de voorste rij en kon ik weglopen. Ik had een mooie voorsprong, maar als koploper kwam ik als eerste bij een bocht waar zand lag en verloor ik grip. Ik waaierde iets uit, waardoor een aantal rijders mij inhaalden. Toch bleef ik kalm en wist me terug te knokken. Het voelde goed en dit podium is goed voor mijn zelfvertrouwen."

Ook vader Joep was blij verrast met Pucks knappe prestaties op de Noord-Brabantse omloop: "In de finale reed Puck sterk, maar er was een moment waarop hij wat zand op de baan raakte en even terugviel naar de vierde plaats. Toch bleef hij rustig en vocht terug. Het lijkt erop dat alle inspanningen die we de afgelopen jaren hebben geleverd, zijn vruchten af begint te werpen."

Puck rijdt niet alleen in karts, maar wil ook alles weten van de kart en de techniek zelf en van alle andere randzaken. Hij loopt nu zelfs stage bij Karting Genk in het Belgische Limburg, de plek waar hij vier jaar geleden voor het eerst in een kart stapte. Met zijn studie motortechniek op het Technisch College in Heerlen was de keuze snel gemaakt: "Ik loop stage bij Karting Genk/GKS en werk aan motoren en karts en op de kartbaan. Mijn school biedt me de mogelijkheid om 23 weken stage te lopen, één dag per week. Ik wil echt van mijn passie mijn beroep maken."

Eerder liep hij al stage bij tuner Jacco van Dijk (JvD Tuning) en ging zelfs mee naar het EK op Circuit de Karting du Val d'Argenton, op een kleine honderd kilometer van Nantes. Dat was uiteraard een hele mooie ervaring, zeker voor iemand die ‘van karten en racen zijn werk wil maken’.

Puck bedankt zijn Jeffrey, Jacco en iedereen bij JJ Racing, zijn vader en moeder, zijn oma en de andere opa/oma voor de steun die hij van hen ontvangt.

Puck zoekt nog financiële support om zijn droom te verwezenlijken en hogerop te komen in de racesport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS