Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Hertz Team Jota voltooit LINE-UP Porsche 963 met Antonio Felix da Costa en Will Stevens

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2023 17:36 • Print artikel

Het Britse Jota heeft bevestigd dat LMP2-kampioenen Antonio Felix da Costa en Will Stevens het komend jaar in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship rijden. Het tweetal gaat samen rijden in de Porsche 973 van het team met het startnummer 38. Zij nemen plaats naast Yifei Ye in de LMDh-auto die door Hertz Team Jota is ingeschreven.

Team Hertz


“Onze line-up met Antonio, Will en Yifei is een sterke mix van snelheid, ervaring en jeugdige uitbundigheid”, zeggen teameigenaren David Clark en Sam Hignett. “We hadden succes in de recente jaren en als een van de weinige privateers inschrijving in de Hypercar-klasse gaan we de uitdaging aan met de constructeurs. We werken hard om ons voor te bereiden op de eerste race van het seizoen en kijken er naar uit om de eerste Hertz Team Jota-livery tezijnertijd te onthullen.”

De twee coureurs zijn blij met de stap van de LMP2 naar de LMH, waarin zij het kunnen opnemen tegen de grote autofabrikanten. “In de laatste paar jaar hadden we mooie resultaten samen, dus ben ik blij om terug te keren bij dit team”, aldus Da Costa. “We maken de stap omhoog naar de Hypercar-klasse met een hele nieuwe groep aan partners die ons ondersteunen en ik kan niet wachten om achter het stuur van onze nieuwe Hertz Team Jota-auto te kruipen.”

Stevens is ook blij met de stap die hij met zijn teamgenoot kan maken, waarmee hij afgelopen jaar in de LMP2-klasse Le Mans won. “Het is mooi om het jaar te starten met de bevestiging van dit nieuws”, zegt de voormalig F1-coureur. “Om de regerend LMP2-kampioen te zijn geeft het ons een fantastisch platform voor de campagne die voor ons ligt. Het gaat een speciale tijd zijn om samen te racen als het hele nieuwe Hertz Team Jota.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS