Formule 1

Helmut Marko over Max Verstappen's ongenoegen: "Het is een clownshow!"

Uitgegeven door Peter Vader • 25 januari 2023 11:41

Max Verstappen wist de aandacht weer eens op zich te vestigen, nadat hij nogal fel had gereageerd op de gang van zaken bij het virtuele 24H Le Mans-evenement van afgelopen 14 en 15 januari. Maar ook zijn F1-ontdekker en tevens Red Bull-baas Helmut Marko heeft er een duidelijke mening over. Hij heeft inmiddels beweerd dat de uitbarsting van Max Verstappen de regerend wereldkampioen "geen kwaad" zou doen. Verstappen hekelde de organisatoren van de prestigieuze Le Mans 24 Hour Virtual race nadat hij was losgekoppeld. Verstappen beschreef het evenement als een "clownshow" en beloofde dat hij nooit meer naar het online evenement zou terugkeren. De 25-jarige Nederlander is een fervent gamer en neemt deel aan een reeks online kampioenschappen met het simrace-team, Team Redline.

Max_Verstappen_Helmut_Marko_bedenkelijk

Geen zorgen maken
Marko liet echter doorschemeren dat Red Bull zich geen zorgen maakte over het gedrag van de Nederlander. Marko reageerde met: “Het tegenovergestelde is het geval. Het heeft hem niet bepaald kwaad gedaan als het om zijn twee wereldtitels ging." Door een technische storing in de server waarop de race plaatsvond, viel Verstappen terug naar P15, ondanks dat hij met nog maar zes uur te gaan aan de leiding stond. Het incident vond plaats uren later nadat dezelfde server op zaterdagavond was uitgevallen, waardoor de race tijdelijk werd stilgelegd. De organisatoren gaven toe dat het probleem te wijten was aan een "vermoedelijke inbreuk op de beveiliging".

Virtual_24H_Le_Mans_2023_Star_drivers_visual

Wat gebeurde er?
Na de storing had Verstappen geen interesse in het voltooien van de race en reed hij de pits in om de auto uit te schakelen. Vervolgens over naar een stevige uitbarsting naar zijn Twitch-volgers, waarbij hij zijn streamers aanspoorde om de software te verwijderen. In een bericht van Express.co.uk voegde hij eraan toe: “Ze hebben niet eens controle over hun eigen spel. Dit is al de derde keer dat me dit is overkomen, terwijl ik tijdens deze race uit het spel werd getrapt. Dit is ook de laatste keer ooit, want wat heeft het voor zin? Je bereidt je vijf maanden voor om te proberen dit kampioenschap te winnen, je leidt het kampioenschap, je probeert deze race te winnen die je twee maanden hebt voorbereid en ze gaan er zo mee om. Eerlijk gezegd is dit een grap. Je kunt het niet eens een evenement noemen. Het is een clownshow!”

Max Verstappen SIM Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS