Formule 1

Helmut Marko verwacht duur prijskaartje voor wereldtitel Max Verstappen in Qatar

Uitgegeven door Bart • 24 september 2023 09:01

Helmut Marko was uiteraard zeer goed te spreken over het binnenhalen van de constructeurstitel in Japan. Het is voor Red Bull de zesde constructeurstitel in de Formule 1. Er zal een goed feestje gevierd worden en hetzelfde geldt voor de volgende race in Qatar. Max Verstappen zal daar naar alle waarschijnlijkheid zijn derde wereldtitel op rij veiligstellen. Dat kan in de sprintrace al gebeuren en gezien de prijzen voor alcohol in Qatar zal het een duur feestje worden.

Verstappen Horner


Voor de camera van Viaplay reageerde Helmut Marko op de zesde wereldtitel voor Red Bull. "Het is heel mooi dat we in Japan kampioen worden, dicht bij de fabriek van Honda, echt fantastisch. Als je ziet hoe Max dit weekend weer rijdt, dat is echt ongelofelijk. Zijn start was niet geweldig, maar nadat hij de McLarens achter zich hield kon hij de race makkelijk controleren."

Marko gaat dieper in op de kracht van Red Bull dit seizoen. "Het is een combinatie van meerdere zaken. Iedereen is enorm gemotiveerd en de meeste mensen werken al jarenlang met heel veel passie voor Red Bull. Daarnaast werkt de Honda-motor perfect. Iedereen is ook zo gemotiveerd omdat we met Max een geweldige coureur in de auto hebben zitten. Vandaag had Perez vooral heel veel pech. Dat begon al in de trainingen toen hij de snelheid van Max niet bij kon houden. Hij zal hier sterker uitkomen."

Over het feestje hield Marko zich op de vlakte. "We zullen zeker wel een feestje gaan vieren. En in Qatar weer. Dat kan een duur feestje worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS