Formule 1

Handig statistiekje met nog eens alle strategieën en kijk welke banden iedere coureur nog tot zijn beschikking heeft

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 augustus 2022 12:31

De Formule 1-coureurs en natuurlijk de fans maken zich weer op voor een spannende en knotsgekke wedstrijd waarin Max Verstappen en Charles Leclerc van ver moeten komen. De regen blijft volgens de radar uit, Pirelli hoeft zich dus geen zorgen te maken om de regenbanden. Wel hebben ze laten weten wat de mogelijke racestrategieën zijn op het circuit van Spa-Francorchamps.

Strategie F1

Volgens Pirelli is de snelste strategie als volgt: je start op de medium band om vervolgens tussen de twaalfde en zeventiende ronde te wisselen naar de soft. Op deze band blijf je rijden tot de ongeveer rondje 25 a 30 en de laatste stint wissel je weer naar de medium compound.

Een andere strategie die bijna net zo snel is, is de eenstopper. Ook nu start je weer op de medium, alleen rek je de stint uit tussen de 18 en 24 rondjes. Daarna wissel je voor de rest van de race naar de harde band.

De langzaamste strategie, volgens Pirelli is de eenstopper van de rode band naar de harde band. Hopelijk neemt Ferrari deze keer wel een voorbeeld aan de modellen van de Italiaanse bandenfabrikant.

Bekijk hieronder in een handig staatje nog eens alle strategieën en kijk welke banden iedere coureur nog tot zijn beschikking heeft.

F1

Formule 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS