Formule 1

Haas teambaas Guenther Steiner heeft slecht nieuws voor Mick Schumacher...

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2022 14:48

Haas komt in de laatste race voor de zomerstop met een upgrade voor de Haas-bolide van Kevin Magnussen. Door een tekort aan onderdelen zal Mick Schumacher nog even moeten wachten voordat ook zijn VF-22 een upgrade krijgt, vertelde Haas-teambaas Guenther Steiner. Haas is het enige team dit seizoen dat nog geen upgrades heeft doorgevoerd. De planning was om de VF-22 de eerste en enige upgrade van het seizoen te geven voor het GP-weekend in Frankrijk, maar door een tekort aan onderdelen moest dit worden uitgesteld naar het weekend erna.

Haas_teambaas_Guenther_Steiner
Haas-teambaas Guenther Steiner

Magnussen kreeg de voorkeur
Het upgradepakket zal niet voor beide coureurs van Haas beschikbaar zijn in Hongarije en dus koos het team ervoor om Kevin Magnussen de voorkeur te geven, aangezien hij het hoogste staat in het kampioenschap. Dit betekent dat teamgenoot Mick Schumacher nog even moet wachten op de upgrades.

Reserveonderdelen zijn schaars
"Er is maar één auto die de upgrade zal hebben en zelfs dan zullen de reserveonderdelen voor die auto erg schaars zijn", vertelt Haas-teambaas Guenther Steiner ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Alles kwam een beetje laat, we hebben dit seizoen veel incidenten gehad. Dus alle benodigdheden waren daarvoor gebruikt."

Iedereen deed zijn best
"We hebben het uitgesteld van het GP-weekend van Frankrijk naar de GP van Hongarije. In het begin zei het team dat we niet méér kunnen doen tot Spa. Iedereen deed vervolgens zijn best om ten minste één upgradepakket klaar te hebben voor Boedapest, zodat we gegevens hebben die we kunnen analyseren in de zomerstop."

Haas_actie_twee_bolides_op_Paul_Ricard

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS