Formule 1

HUMOR! Lando Norris vraagt Mercedes-bonus aan nadat hij Ferrari heeft verslagen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2023 11:24

Lando Norris heeft gekscherend gesuggereerd dat hij in aanmerking zou kunnen komen voor een
bonus van Mercedes, nadat zijn gevecht met Sergio Pérez had geresulteerd in een straf van vijf seconden voor de Red Bull-coureur in Abu Dhabi.

Lando Norris McLaren F1


Pérez waagde een aanval aan de binnenkant van Norris bij de hairpin van bocht 6 in Yas Marina op zondag en maakte contact met de McLaren-coureur, waardoor Pérez aan het einde van de race een straf van vijf seconden kreeg.

Hoewel hij als tweede over de streep kwam, viel hij terug naar de vierde plaats nadat de straf was opgelegd - wat als bijproduct had dat George Russell terug naar de podiumplaatsen steeg en Mercedes voorbleef op Ferrari in de constructeursstand.

Beide coureurs gaven elkaar de schuld van het verloop van die strijd, waarbij de FIA vond dat vooral Pérez schuldig was, terwijl de Red Bull-coureur vond dat het '50/50' was van beide coureurs.

Pérez slaagde er niet in om Russell vijf seconden voor te blijven bij het vallen van de finishvlag, waardoor Ferrari naar de tweede plaats in de constructeursrangschikking zou zijn gestegen. Norris, die achterin zijn McLaren rijdt met een Mercedes-krachtbron, grapte echter dat de Zilverpijlen hem geld schuldig zijn voor het onbedoeld helpen van hun zaak in het weekend.

"Ik denk niet dat het onze uitkomst heeft veranderd", vertelde Norris aan Channel 4 toen hem werd gevraagd naar het contact met Pérez en hoe het zijn race heeft beďnvloed. "Eigenlijk heeft het Mercedes naar de P2 in het kampioenschap geholpen. Daar mogen ze me voor bedanken. Ze mogen me een kleine bonus geven! Ik deed wat ik kon, ik liet hem veel ruimte en raakte me waardoor hij een penalty kreeg. Hij verdiende het, zo simpel is het."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS