Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus-coureur Romain Dumas over strijd met grote merken: "Beetje zoals Pescarolo vijftien jaar geleden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 maart 2023 15:00

Romain Dumas rijdt dit jaar wederom voor Scuderia Glickenhaus in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship. Naast Toyota ziet de oud-winnaar van de 24 uur van Le Mans dit jaar ook andere grote namen aan de start staan zoals Cadillac, Ferrari, Peugeot en Porsche. Het gaat voor het Amerikaanse automerk een strijd van David tegen meerdere Goliaths worden. Hoe kijkt de Fransman, die in het verleden zelf voor Porsche reed in het FIA WEC, tegen deze strijd aan?

Scuderia Glickenhaus

"Zeker nu het spel ligt op een hoger niveau met al die grote merken," zegt de Glickenhaus-coureur daarover tegen het Amerikaanse Motorsport. "Maar, uiteindelijk moeten we onze sterke punten gebruiken. De betrouwbaarheid is normaal gesproken zeker aan onze kant, behalve in Monza, maar dat was n keer in twee jaar. Het is ook een voordeel als je in een kleine groep zit, om minder druk te hebben, dat is ook een goed punt voor ons."

"Om te zeggen dat we het wereldkampioenschap of Le Mans zullen winnen, is denk ik niet erg realistisch. Maar, aan de andere kant zitten we heel dicht bij elkaar qua prestaties, dus ik denk dat het ook een sterk punt is. We zijn allemaal gemotiveerd als een gek. Wie weet moeten we onze kans grijpen. Ik denk dat we geluk hebben met zo'n gekke baas om volledig aan de privateer kant zit en blijft spelen met de grote bedrijven. We zijn een beetje zoals Pescarolo vijftien jaar geleden en niet zo veel mensen hebben dat de laatste vijftien jaar gedaan. Dus eerst en vooral respect en we gaan ervoor."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS