Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Glenn Van Parijs sterk op de Red Bull Ring in Oostenrijk: maximale punten in Porsche Carrera Cup Benelux

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 mei 2021 11:56 • Print artikel

SPIELBERG – Het is zijn meest succesvolle weekeinde tot nu toe: racepiloot Glenn Van Parijs verliet zondag met de volle buit de Red Bull Ring in Oostenrijk. Op het circuit in Spielberg pakte de 25-jarige inwoner van Hasselt beide polepositions, reed hij twee keer de snelste raceronde en werd hij twee keer tweede achter een gastrijder. Hij gaat nu aan de leiding in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Glenn Van Parijs met nummer 15 aan kop op de Red Bull Ring

“Dit was veruit mijn beste weekend. Ik was liever eerste geworden dan tweede, maar toen ik hoorde dat de gastrijder niet kon meedingen naar de punten, was dat supergoed nieuws. Uiteindelijk zijn het de punten die tellen”, zei Glenn tegenover RaceXpress, die nu met één punt voorsprong op de nummer twee aan de leiding gaat in de titelstrijd.

“Ik denk dat het dit seizoen heel interessant gaat worden, het is heel close. Er is een grote dosis jong geweld dat zijn rookiejaar doet in de cup. De rookies kunnen hier en daar ook nog een paar punten komen pakken.”

Tijdens de eerste ronde van het kampioenschap in Spa was de piloot van NGT Racing al heel snel, maar kwam het potentieel niet helemaal in zijn resultaten tot uiting (zesde en vierde in de respectievelijke races). Op de Red Bull Racing kwam alles samen, oordeelde Glenn.

podium Glenn Van Parijs

“We hadden een beperkte rijtijd. Ik had het voordeel dat ik eerder in de Duitse Porsche Carrera Cup al eens op deze baan had gereden. Verder hadden we binnen het team een goed plan voor het weekend. Ik heb ook nergens track limits overschreden, geen straffen gehad en de trainingstijd maximaal kunnen gebruiken. We hadden na de training dan ook een heel goed gevoel.”

Dat gevoel bleek tijdens de kwalificatie gerechtvaardigd. Glenn pakte voor beide races de poleposition en kon dus met veel zelfvertrouwen beginnen aan de eerste race. Het was bovendien een bijzondere race, want het was de eerste keer ooit dat hij met een GT-wagen tijdens een stilstaande start op pole mocht vertrekken.

“Jammer genoeg had ik een allesbehalve goede start. Ik had nog geluk dat de rijder naast mij stilviel. Het werd daarna een tumultueuze eerste ronde. Ik reed derde na de eerste bocht. Ik heb toen gelijk de tweede plek kunnen terugpakken en die plek de hele wedstrijd kunnen vasthouden. Het gat met de Brit bleef bijna de hele race hetzelfde. We waren toch wel beduidend sneller dan de rest.”

Glenn Van Parijs

Voor race twee had Glenn zich mentaal ‘gereset’ voor de startprocedure. “Ik had een megastart en heb daardoor P1 kunnen vasthouden in de eerste twee rondes. Daarna is de Brit me opnieuw voorbijgekomen. We zijn samen weggereden.”

De volgende ronde van het kampioenschap wordt gehouden op het circuit van Zandvoort. Geen onbekend terrein voor Glenn. “We hebben daar dit jaar de roll-out gehad. Toen ging het meteen goed. Het was daar mijn eerste keer in de Porsche 992 en de eerste keer op het nieuwe Zandvoort. We weten wat we moeten doen. De auto kan het, team kan het en nu moet ik het nog doen.”

Omdat die race pas in juli wordt verreden, gaat de snelle Belg, die momenteel bezig is aan zijn stage en bachelorproef, de komende weken trainen in de kart. “Dat doe ik om in het ritme te blijven en de fysieke training daarvan te hebben.” Ook zal hij de nog een kartwedstrijd rijden: de tweede ronde van het Rotax Max Benelux-kampioenschap. Die wordt in juni gehouden op het circuit van Mariembourg. In dat kampioenschap gaat hij in de DD2-klasse ook aan de leiding.

Concluderend kunnen we stellen dat Glenn bezig is aan zijn beste seizoen ooit. “Vorig jaar heb ik door corona het hele seizoen niet in auto’s geracet. De motivatie was heel groot om terug erin te vliegen en het goed te doen, omdat ik het gemist heb.”

Glenn Van Parijs wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door EBTS Pro-Assist, NGT Racing van Marc Maton en Kambukka.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS