Formule 1

Gerhard Berger lovend over Nyck de Vries: "Het is een supertalent, ook technisch is hij ontzettend goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 06:00

Oud-coureur en voormalig topman van de DTM, Gerhard Berger, is een van de eerste mannen die pal achter Nyck de Vries ging staan. Dat stelt hij zelf in ieder geval, het leek er lange tijd op dat de Friese coureur niet kon rekenen op een Formule 1-zitje. Na zijn kampioenschap in de Formule 2, reed hij in het WEC en in de Formule e. In 2023 heeft de Sneeker dan eindelijk een vast plekje verdient in de Formule 1. Volgens de Oostenrijker wordt De Vries een veelbelovende coureur.

Nyck de Vries

In september 2022 maakte De Vries zijn Grand Prix-debuut voor het team van Williams. Tijdens de Italiaanse Grand Prix viel hij in voor de zieke Alexander Albon. In 2019 won De Vries het kampioenschap in de Formule 2, met nog drie races te gaan. De AlphaTauri-coureur kreeg toen nog niet het vertrouwen van één van de teams en zocht zijn heil in de Formule e. Nadat hij ook dit kampioenschap won, werd de Vries wel erg interessant voor de Formule 1-teams. Hij was al betrokken bij het Formule 1-team van Mercedes en werd hij later ook test- en reservecoureur voor de klantenteams van Mercedes.

In een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport vertelde de Oostenrijker het volgende over De Vries: “Ik heb altijd gedacht dat hij direct door zou gaan naar de Formule 1. Het is een supertalent, ook technisch is hij ontzettend goed. Hij gaat een significante impact maken op de talentpool van Red Bull.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS