Formule 1

George Russell: 'Geen twijfel dat Ferrari, Red Bull de regels pushen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2022 16:10

Mercedes-coureur George Russell is ervan overtuigd dat Ferrari en Red Bull de grenzen van de regels hebben opgerekt. Naar aanleiding van de 'porpoising'-problemen waar sommige teams eerder in het seizoen last van hadden, Mercedes in het bijzonder, beantwoordde de FIA de vraag om in te grijpen door toekomstige methodes aan te kondigen om de oscillaties van de auto's te controleren.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


De handhaving van de richtlijn werd verschillende keren uitgesteld, maar zal nu tijdens de Grand Prix van BelgiŽ in werking treden. De FIA had de richtlijn al eerder aangepast nadat was gebleken dat sommige teams een achterdeurtje hadden gevonden in de nieuwe reglementen.

Die maas in het reglement zou te maken hebben met de vloeren. Er werden geen specifieke teams genoemd, maar Russell deed dat wel door te zeggen dat het leidende duo Red Bull en Ferrari 'de regels er hebben doorgedrukt' en daar vanaf Spa last van zal hebben.

Of dat Mercedes in BelgiŽ weer op zijn oude niveau brengt, valt nog te bezien. "Er is geen twijfel dat Ferrari en Red Bull de regels in dat opzicht hebben gepusht", vertelde Russell aan Sky Sports F1.

"Maar er zijn geen garanties dat het ze dichter bij ons zou brengen. We weten dat als het op onze auto zou zitten, het ons langzamer zou maken. Er zijn geen garanties, elke auto is anders. Maar het gaat hen niet helpen, dat is zeker."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS