Formule 1

Geen vervanger voor F2- en F3-ronde Imola: "Genoeg races om competitief seizoen te leveren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juni 2023 16:02

De Formule 2 en Formule 3 rijden voor geselecteerde evenementen in het supportprogramma van de Formule 1. De F2 en F3 zouden respectievelijk veertien en tien evenementen rijden, maar door het wegvallen van de Grand Prix van Imola is het er eentje minder geworden. Er werd gespeculeerd dat er wellicht nog een race zou worden toegevoegd, maar CEO Bruno Michel laat weten dat dit niet het geval is.

Formule 2 Formule 3

Door de overstromingen en hevige regenbuien in de Emilia-Romagna regio werd de race afgeblazen. Er is gekeken of er een extra weekend voor de F2 en de F3 kon worden gevonden, maar dit bleek niet het geval. Bruno Michel, de CEO van de twee opstapklassen liet in een persbericht het volgende weten: "Ten eerste vind ik het erg jammer dat we dit jaar niet op Imola konden racen, maar dit was duidelijk de juiste beslissing en onze gedachten gaan uit naar degenen die hierdoor zijn getroffen", begint Michel. "Sindsdien hebben we verschillende opties bekeken, maar uiteindelijk hebben we besloten dat we dit jaar geen nieuwe locatie zullen toevoegen aan de kalender. Met een totaal van dertien F2-rondes en negen F3 evenementen, denk ik dat we nog steeds genoeg races hebben om twee geweldige en competitieve seizoenen af te leveren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS