Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

GERUCHTEN: Maximilian Gotz met Glickenhaus naar Le Mans en kleurt de Amerikaanse bolide roze?

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2023 07:00

DTM-kampioen Maximilian Gotz gaat mogelijk met Scuderia Glickenhaus debuteren in Le Mans. Het gerucht duikt op in de Duitse media nu bekend is dat de Duitser geen vijfde jaar in het Duitse tourwagenkampioenschap gaat rijden.

Scuderia Glickenhaus

Volgens het Motorsport-Total hebben bronnen dicht bij het team die kennis van zaken hebben, maar niet werken bij Glickenhaus, dat aan hen gemeld. Teameigenaar James Glickenhaus wil echter niet bevestigen tegenover de Duitse website: “Ik kan daar geen commentaar op geven. We praten met een aantal coureurs en serieuze sponsoren, we zijn hoopvol dat we op dat gebied positief nieuws hebben.”

Gotz zegt zelf dat er een mogelijkheid is, als hem door de website gevraagd wordt of Le Mans tot de mogelijkheden behoord. “Het gaat een erg goede mix van sprint en endurance worden”, reageert Gotz geheimzinnig. “En misschien gaat er wel een verrassing bij zitten.”

Het aantrekken van de coureur kan interessant zijn voor het Amerikaanse team. De 37-jarige wordt persoonlijk gesponsord door BWT, die bekend staat om de roze auto’s, zoals de F1-bolide van Alpine in de Formule 1. Mocht Gotz naar Glickenhaus komen en het bedrijf gaat sponsoren, dan kan de Glickenhaus dus zomaar een roze kleur krijgen.

Een stoeltje bij Glickenhaus zou geen probleem zijn voor de Mercedes-fabriekscoureur. Mogelijk dat men in Stuttgart instemt met het racen van Gotz voor Glickenhaus, omdat het slechts een kleine autofabrikant is en geen grote concurrent.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS