Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari onthult line-up voor LM-Hypercar; één van de 6 stoeltjes voor ex-F1-coureur Antonio Giovinazzi

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2023 21:01 • Print artikel

Ferrari heeft de line-up voor haar LMH-auto in het FIA World Endurance Championship onthuld. Voormalig F1-coureur Antonio Giovinazzi is een van de zes coureurs die in één van de twee Ferrari 499P gaat plaatsnemen. Andere bekende namen zijn de GTE-wereldkampioenen James Calado en Alessandro Pier Guidi. Het drietal neemt plaats in de AF Corse auto met het startnummer 51. De andere auto met het nummer 50 wordt bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina.

Ferrari Hyper Car

“Het debuut met de 499P is voorbestemd om in de geschiedenis te komen van het steigerende paard en het is voor mij een eer om deel uit te maken van dit bijzondere moment”, reageert Giovinazzi. “We hebben een grote verantwoordelijkheid die we tegemoet gaan zien met grote nederigheid, maar wij zijn ons bewust van onze kracht en wij zijn klaar voor deze fantastische uitdaging.”

De andere coureurs komen met name uit de GT-line-up van het merk, wat reeds in de beginfase van het project werd benadrukt door Ferrari’s racedirecteur Antonello Coletta. “Sinds de eerste shakedown van de 499P afgelopen juli, hebben onvermoeibaar gewerkt om de coureurs in de Ferrari-familie daarbij te betrekken”, zegt de Italiaan over de keuze voor de coureurs. “De besluiten met betrekking tot de namen is niet alleen functioneel voor de races waarin we gaan deelnemen, maar ook op de groei die door blijft gaan gedurende het kampioenschap. We hebben duidelijk wat we kunnen vragen in termen van ontwikkeling en consistentie, niet alleen snelheid.”

De enige coureur die op dit moment een volledig seizoen ervaring heeft met de prototypes, is Nielsen. De 25-jarige coureur reed met de AF Corse Oreca in het WEC en ELMS. “Ik heb mijn eerste race met Ferrari in 2017 gereden en ik ben nu onderdeel van het Hypercar-programma”, zegt het jongste lid van de line-up. “Het is ongelofelijk om één van de zes coureurs te zijn die in de 499P rijdt gedurende het debuutseizoen in de World Endurance Championship.”

Een van de opvallende namen die ontbreekt in de line-up, is Davide Rigon. Hij was een van de eerste coureurs die in de LMH reed.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS