Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari ondanks crash tevreden over test: "Ongeluk het gevolg van een poging wat anders te proberen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2023 22:08

Ferrari reed tijdens The Prologue, de officiële testdagen van het FIA World Endurance Championship, tegen haar concurrenten in de LMH-klasse. Het Italiaanse merk kende op Sebring geen compleet probleemloze twee dagen. Zo reed James Calado schade met de Ferrari 499P LMH. Daarna kwam de auto op zondag niet meer in actie. Volgens Ferrari was het geen groot probleem.

Ferrari 499P

"Eén bocht zullen we moeten veranderen, maar de rest zijn vrij kleine details", zegt Giuliano Salvi, Ferrari's sportscar race- en testmanager tegen het Amerikaanse Motorsport. "Het was niets ernstigs voor de auto of de coureur."

Het team kende echter geen haast om de auto weer snel de baan op te krijgen, omdat men het aantal kilometers, zoals gepland, al gereden had met de auto. "Het was een gevolg van zo'n vlotte dag met die auto, want we hebben enorm veel kilometers gemaakt, bijna te veel," legt Salvi uit over de eerste dag die zeer voorspoedig verliep voor de Italianen. "We hadden geen behoefte aan een volledige dag, want dan zouden we uit de fase zijn geraakt met onze racevoorbereidingen.”

Volgens de manager wilde Ferrari niet over het geplande aantal kilometers heen gaan met de auto. Volgens Salvi kwam het incident met name doordat Calado een nieuwe strategie bij het verlaten van de pits wilde uitproberen. "We kunnen zeggen dat het ongeluk het gevolg was van een poging om iets anders te doen bij de out-lap, bijna te anders," zegt Salvi zonder details los te laten, die zegt tevreden te zijn over het verloop van het testweekend: "We zijn tevreden over de eerste twee dagen als we het kleine ongeluk eruit halen. Het was net onze eerste schooldag, maar we hebben veel ronden gereden en we zijn ontspannen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS