Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari nederig over haar kansen op winst: "Wij zijn Ferrari, dus hebben we grote ambities..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 maart 2023 07:01

Ferrari rijdt dit jaar in de LMH van het FIA World Endurance Championship. Met de Ferrari 499P wil het merk strijden voor het wereldkampioenschap en de algemene winst tijdens de 24 uur van Le Mans. Afgelopen weekend reed het Italiaanse merk The Prologue, de officiële testdagen van het kampioenschap, en dat was de eerste keer dat zij met de andere merken op de baan kwam. De Italiaanse bolide was nog ruim een seconde langzamer dan de Toyota die het tempo dicteerde.

Ferrari 499P LMH

Volgens Ferrari-manager Giuliano Salvi was dit te wijten aan het lage brandstofverbruik van zijn coureur Nicklas Nielsen. Tegelijkertijd zegt de Italiaan dat het nog lastig te bepalen is waar Ferrari vergeleken met haar rivalen staat. Salvi benadrukt dan ook dat zijn team vooral nederig wil blijven. Ondanks dat ze het gevoel hebben wel in de buurt van haar concurrenten te zitten.

"Wij zijn Ferrari, dus we hebben grote ambities," zegt de Ferrari-manager tegenover Sportscar365. "Maar we hebben enorm veel respect voor alle andere concurrenten. We stellen ons elke dag nederig op. We hebben Toyota, Porsche, mensen die in Daytona rijden en al twee jaar in een Hypercar rijden. Het lijkt erop dat we in de buurt zijn. We zijn blij met onze prestaties. Ons einddoel is altijd de leiding, maar ik denk dat we dit stap voor stap moeten doen. De eerste stap zal zijn om de geblokte vlag te zien. Als we dat bij het eerste evenement zien, zou dat iets ongelooflijks zijn met het gecomprimeerde ontwikkelingsprogramma. En als we één auto op het podium kunnen hebben, zou dat echt een droom zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS