Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ferrari maakt snelle ontwikkeling waar! "Om eerlijk te zijn hadden we deze rondetijd niet verwacht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2023 08:46

Wat in de F1 niet lukt, lukt wel in het enduranceracen. Ferrari pakte de eerste twee plekken op de eerste startrij voor de 24 uur van Le Mans tijdens de hyperpole. Het kwam bij het LMH-team toch ook wel als een verrassing. Volgens de technisch directeur van het team, Ferdinano Cannizzo overtrof de poletijd alle verwachtingen. Antonio Fuoco zette een tijd neer van 3.22,982 en was daarmee bijna zeven tienden sneller dan zijn teamgenoot Alessandro Pier Guidi. De tijd was zelfs 1,5 seconde sneller dan vorig jaar, die door Brendon Hartley neergezet werd en ongeveer gelijk aan de tijd van Toyoto dit jaar. Het toont wel aan hoe rap de Ferrari 499P over een ronde was.

Ferrari 499P


“Om eerlijk te zijn hadden we deze rondetijd niet verwacht”, zegt Cannizzo tegenover het Amerikaanse Motorsport. “We hebben de auto zo goed als we kunnen voorbereid, maar we moeten zeggen dat Antonio een van zijn beste ronden reed. We zijn blij dat we hem zo’n goede auto hebben gegeven.”

Daarnaast benadrukt de Italiaan dat men ook tevreden was met de strategie van AF Corse tijdens de hyperpole kwalificatie. De technisch directeur legt uit dat de twee coureurs elkaar een slipstream op het rechte stuk gaven. “Ik ben blij met onze strategie voor de hyperpole”, aldus Cannizzo. “We besloten achter de Toyota’s naar buiten te gaan en een tow te krijgen en onze auto’s hielpen ook elkaar.”

24H Le Mans FerrariBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS