Formule 1

Fernando Alonso over winnen GP: "We hebben wat hulp van Red Bull nodig, maar het gaat uiteindelijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2023 08:01

Fernando Alonso pakte in Djedda na de start nog de leiding in de wedstrijd, maar dat was niet van lange duur. Al snel haalde Sergio Perez de Spanjaard in zijn Aston Martin in. Daarna kwam Max Verstappen nog opstomen van plek vijftien naar twee. Volgens de tweevoudig wereldkampioen heeft hij de hulp van Red Bull nodig om dit jaar een race te winnen.

Fernando Alonso


"We hebben wat hulp van hen nodig, maar het gaat uiteindelijk gebeuren als ze niet steeds als eerste en tweede kunnen eindigen", zegt Alonso tegenover het Amerikaanse Motorsport. "De ene dag is het een pitstop, de andere dag is het een versnellingsbak. Max kende problemen en als hij het in de race zou hebben, had hij de auto aan de kant moeten zetten. Er zullen dus enkele circuits zijn waar betrouwbaarheid of wat dan ook ons kan helpen en hopelijk grijpen we in die races de kans."

Ondanks dat Red Bull het weekend om het probleem met Verstappen na in de kwalificatie en de klachten van beide coureurs tijdens de race, had Alonso het gevoel dat het gat kleiner was dan in Bahrein. "Een beetje dichterbij," zei de Aston Martin-coureur over het gat met Red Bull in Djedda. "In Bahrein waren ze, als ze pushen, heel ver vooruit. Hier lagen ze voor. Ze waren zeker onaantastbaar, maar we waren een beetje dichterbij. Dus dat was goed. We leidden de race, dus we hebben het eerste beeld van Aston Martin die twee ronden lang het Formule 1-veld leidt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS