Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA World Endurance Championship verlengt contract met Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 april 2023 09:30

Het FIA World Endurance Championship heeft het contract met het circuit van Spa-Francorchamps met vijf jaar verlengd. Hierdoor is de F1-omloop in de Belgische Ardennen de komende jaren verzekerd van de aanwezigheid van de top van het endurance racen op haar asfalt. Daarnaast is ook het contract voor de European Le Mans Series voor dezelfde periode verlengd. Het circuit staat al sinds de start van het kampioenschap in 2012 op de kalender en heeft dus niet alleen de iconische LMP1, maar nu ook de LMH op het circuit mogen verwelkomen. Daarnaast is de 6 uur van Spa altijd de generale repetitie geweest voor het belangrijkste evenement van het jaar; de 24 uur van Le Mans.

FIA World Endurance Championship

Foto: FIA World Endurance Championship


"Stabiliteit in onze kampioenschappen is uiterst belangrijk en het is een grote eer om onze relatie met Spa-Francorchamps voort te zetten”, aldus LMEM-directeur Frédéric Lequien. “Het circuit is al vele jaren een vaste waarde op de kalender van zowel WEC als ELMS en biedt teams en fans uitstekende races en faciliteiten van wereldklasse. Het valt niet te ontkennen dat het een van de favoriete locaties van de coureurs is, het circuit is werkelijk uniek en zorgt altijd voor spannende actie. We zijn in de loop der jaren getuige geweest van enkele ongelooflijke races in het WEC en ELMS en dankzij het team van Circuit de Spa-Francorchamps kunnen we ons nu verheugen op nog veel meer races."

De directeur van het circuit Amaury Bertholomé is blij met de verlenging van het kampioenschap op zijn circuit Spa-Francorchamps. "Ik ben blij met de verlenging van het contract met LMEM, dat de verankering van het WEC en de ELMS in de kalender van het circuit bevestigt”, aldus Bertholomé. “De 6 uur van Spa-Francorchamps maakt zonder twijfel deel uit van het belangrijke FIA-wereldkampioenschap, dat nu wordt uitgebreid met nieuwe constructeurs en een onmiskenbare opleving van de populariteit. De bijzondere aandacht van LMEM voor de kwaliteit van dit kampioenschap en de ontvangst van de fans maakt deel uit van de versterking van de status van het circuit als economische, sportieve en toeristische long voor de regio. Tenslotte is er de constante drang van LMEM naar innovatie in de autosport en in het bijzonder via zijn MissionH24 en zijn elektrisch-waterstofprototypes, waarmee het circuit vanaf het begin verbonden is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS