Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Ralph Boschung wint na 69 keer proberen zijn eerste F2-race, pech bij Richard Verschoor +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 maart 2023 14:00

Campos-coureur Ralph Boschung schreef met groot gemak de sprintrace overwinning in Bahrein op zijn naam. Dit is de eerste overwinning in de Formule 2 en draagt deze op aan Adrian Campos. MP Motorsport-coureur Dennis Hauger en regerend F3-kampioen Victor Martins mochten mee naar het podium. Richard Verschoor viel vlak voor het einde van de race uit.

Ralph Boschung F2 Bahrein

Ralph Boschung kreeg de reversed grid pole position toegekend. Roman Stanek vergezelde hem op de eerste startrij. DAMS-duo Arthur Leclerc en Ayumu Iwasa startten vanaf de tweede startrij. Richard Verschoor vertrok vanaf de zevende positie.

De ellebogen werden direct bij de start naar buiten gedrukt. Leclerc en Iwasa gingen zij aan zij. Iwasa gebruikte zijn ervaring in de klasse en kon voorbij aan de Monegask. Theo Pourchaire startte vanaf de tiende positie, maar knokte zich al snel op naar de zesde positie in de race. Leclerc en Isack Hadjar kregen beide een tien seconden stop-and-go penalty omdat ze niet goed op de startgrid stonden. In de vierde ronde doken ze allebei naar binnen om en straf in te lossen.

Richard Verschoor kon het team van de kop van het veld niet volgen en viel terug naar P12. Ralph Boschung kon zijn voorsprong zonder al te veel problemen uitbreiden door de hevige strijd achter hem. Victor Martins en Iwasa hadden het met elkaar aan de stok, maar toen Iwasa blokkeerde en doorschoot konden Martins en MP Motorsport-coureur Dennis Hauger hier van profiteren. De Japanner viel terug naar de vierde positie.

Richard Verschoor reed in de voorlaatste ronde de pits in en viel uit. In de laatste ronde Martins flink onder druk te staan van Hauger, in bocht elf kwam de Noor voorbij aan de Fransman.

Niet alleen in de Formule 3, maar ook in de Formule 2 wint een coureur van Campos de eerste race van het jaar. Ralph Boschung was de snelste man van de dag en schreef de sprintrace op zijn naam. Tien seconden daarachter kwamen Dennis Hauger en Victor Martins. Iwasa, Pourchaire en Jehan Daruvala grepen naast het podium. Kush Maini en Enzo Fittipaldi scoorden de laatste punten.

Boschung rijdt al sinds 2017 met enkele korte onderbrekingen in de Formule 2 en scoorde nooit hoger dan een derde positie.

Bahrein F2 Boschung


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS