Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Dennis Hauger maakt volgend seizoen de overstap naar Nederlands topteam MP Motorsport

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 november 2022 12:00

Dennis Hauger won in 2021 het Formule 3-kampioenschap en maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Formule 2. Na veel pech in zijn debuutseizoen bij Prema maakt de Noor een volgende stap in zijn carri�re. Hij maakt de overstap naar het Nederlandse team van MP Motorsport.

Dennis Hauger

In 2022 maakte Hauger zijn debuut in de hoogste opstapklasse voor de Formule 1. Hij won races in Monaco en Baku, maar scoorde ook podiumplaatsen in Imola en Zandvoort. Met nog een weekend te gaan staat hij momenteel op de elfde positie in het kampioenschap.

Hauger vertelde het volgende: "Ik kijk ernaar uit om me aan te sluiten bij MP Motorsport voor het volgende seizoen in de Formule 2. Het team is een echte blikvanger geweest voor dit kampioenschap en heeft ieder raceweekend een snelle auto."

Voordat hij naar de Formule 2 ging, bracht Hauger twee jaar door in de FIA ​​F3, waar hij in 2021 de titel op dominante wijze afsloot. In 2019 veroverde hij de Italiaanse Formule 4-titel stormenderhand met twaalf overwinningen, zestien podiumplaatsen en vijf polepositions, terwijl hij ook tweede in de Duitse F4-serie, met nog eens zes overwinningen, tien podia en vijf polen. In zijn eerste seizoen in eenzitters werd de Noor in 2018 vierde in de Britse F4, met vier overwinningen, tien podiumplaatsen en twee polepositions.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS