Rally

Erik van Loon kijkt naar de pluspunten: "De auto was top, Hein heeft super genavigeerd en ik was snel"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 september 2023 11:33

De Baja TT Sharish Gin stond voornamelijk in het teken van stof. Erik van Loon was daarin wel snel en kon zich meten met de lokale toprijders. Door schade aan de Can-Am finishten Van Loon en Hein Verschuuren niet, maar desondanks schepte de rally wel vertrouwen in aanloop naar de Rallye du Maroc.

Erik van Loon

Van Loon kijkt dan ook met name naar de pluspunten van de rally. “De proloog ging prima, dat was een goede opwarmer voor de rally. Tijdens de eerste proef was er heel veel stof, maar het ging wel prima. Op een gegeven moment stopte de Can-Am ermee, dat kostte een minuut of acht en daardoor was de kans op een goed resultaat eigenlijk al verkeken.”

Tijdens de laatste proef startten Van Loon en Verschuuren snel. “Maar toen reden we lek op een steen die in het spoor lag, daar konden we niets aan doen. Daardoor stond het wiel er scheef onder en aangezien het podium niet meer mogelijk was, hebben we ervoor gekozen om terug te rijden naar de service. Maar de auto was top, Hein heeft super genavigeerd en ik was snel. Dus we gaan met een goed gevoel naar Marokko over een paar weken.”

In Marokko zal Erik van Loon gaan rijden met de Can-Am en Anja van Loon met de Iveco Powerstar waarmee ze ook naar Dakar gaat. De Rallye du Maroc vindt plaats van 12 tot en met 18 oktober.

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport. Erik van Loon komt binnenkort met meer informatie over zijn rallyprogramma voor 2023.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS