Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Enzo Fittipaldi wint Formule 2 sprintrace in Belgiλ, Richard Verschoor keurig tweede + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 29 juli 2023 15:35

Enzo Fittipaldi heeft zaterdagmiddag de uitgestelde Formule 2 sprintrace op Spa-Francorchamps gewonnen. De race begon een half uur later doordat de Sprint Shootout van de Formule 1 uitliep door regen. Richard Verschoor kwam keurig als tweede over de finish en Theo Pourchaire werd derde.

Enzo Fittipaldi

Jehan Daruvala startte van pole en had een goede start. Richard Verschoor kon hem goed volgen vanaf de tweede positie. Daarachter was Theo Pourchaire ook goed bezig. De Fransman startte vanaf de zesde plek, maar lag na de start op de vierde plaats en even later wist hij ook de derde positie voor zich op te eisen.

In ronde 3 was er drama voor Jehan Daruvala. Zijn hoofdsteun was los gekomen en hing half buiten de auto. Daardoor moest hij naar de pits. Richard Verschoor nam de leiding van hem over. Op datzelfde moment spinde Amaury Cordeel en zijn auto stond stil naast de baan. Hierdoor kregen we even kort de safety car op de baan.

In ronde 5 kwam de safety car weer naar binnen. Richard Verschoor wist meteen een seconde weg te rijden van Fittipaldi. Daarachter waren er flinke gevechten gaande. Pourchaire en Dennis Hauger waren een tijd lang flink in gevecht voor de derde positie, maar Pourchaire wist de Noor van zich af te houden. Daarachter waren Vesti en Victor Martins ook druk met elkaar in gevecht voor de vijfde plaats. Dit zorgde ervoor dat Jack Doohan aan kon sluiten. Martins schoof op tot de vijfde plaats en Doohan sloot aan op de zesde positie.

De banden bleken het erg zwaar te hebben. Aan het einde van de race wist Fittipaldi het gat helemaal dicht te rijden naar Verschoor. Onze landgenoot probeerde wel weg te rijden, maar zijn banden waren er helemaal aan. In de voorlaatste ronde nam Fittipaldi de leiding van de Nederlander over om de race te winnen.

Uitslag Formule 2 sprintrace Spa-Francorchamps:
1 – Enzo Fittipaldi – Rodin Carlin – 17
2 – Richard Verschoor – VAR – 2”3
3 – Thιo Pourchaire – ART – 5”1
4 – Dennis Hauger – 5”9
5 – Victor Martins – ART – 2’07”439 – 6”7
6 – Jack Doohan – Virtuosi – 12”7
7 – Frederik Vesti – Prema – 15”3
8 – Ralph Boschung – Campos – 15”5
9 – Ayumu Iwasa – DAMS – 16”2
10 – Zane Maloney – Rodin Carlin – 18”4
11 – Arthur Leclerc – DAMS – 22”8
12 – Isack Hadjar – Hitech – 23”0
13 – Oliver Bearman – Prema –26”0
14 – Roman Staněk – Trident –26”9
15 – Roy Nissany – PHM by Charouz – 27”6
16 – Jak Crawford – Hitech –29”2
17 – Juan Manuel Correa – VAR – 31”3
18 – Kush Maini – Campos – 55”6
19 – Clιment Novalak – Trident – 57”4
20 – Josh Mason – PHM by Charouz – 1’02”4


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS