Rally

EA SPORTS™ WRC aangekondigd: de volgende generatie off-road simracing

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 september 2023 14:15

Redwood City, Californië - Vandaag kondigt Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) EA SPORTS™ WRC aan, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship. De titel wordt uitgebracht voor PlayStation®5, Xbox Series X en PC via de EA App, Epic Store en Steam. EA SPORTS™ WRC wordt ontwikkeld door Codemasters: het team achter de geprezen DiRT Rally-serie, een gevestigde naam met meer dan 25 jaar off-road-erfgoed in het videogamelandschap. EA SPORTS™ WRC is de allereerste echte next-generation rally-game voor fanatieke simracers. Spelers die de game pre-orderen ontvangen vijf VIP Rally Passes voor toegang tot extra post-launch content, een livery en kledingpakketten. Ook krijgen zij drie dagen eerder toegang tot de volledige game vanaf 31 oktober 2023.

EA SPORTS WRC

“EA SPORTS WRC is de puurste vorm van motorsport, waarin iedere fase een gevecht is tegen de klok, het terrein en tegen jezelf”, vertelt Ross Gowing, Senior Creative Director bij Codemasters. “Dit is de rallygame die we altijd hebben willen maken, waarin de grote hoeveelheid kennis en expertise van onze studio wordt gecombineerd met de officiële WRC-licentie. De nieuwe engine van de game stelt ons in staat om rally naar een nieuw niveau te tillen en dankzij features als Builder en Moments krijgen onze spelers nog meer mogelijkheden om op te gaan in de sport waar ze zo van houden.”

EA SPORTS WRC

EA SPORTS™ WRC combineert de Unreal Engine met de physics uit de DiRT Rally-serie. De game biedt etappes die langer en gedetailleerder zijn dan ooit, inclusief 18 officiële FIA World Rally Championship-locaties en meer dan 600km aan asfalt, gravel en sneeuw. Ook bevat de game 10 huidige WRC, WRC2 en Junior WRC-voertuigen en 68 van de meest iconische rally-auto’s die 60 jaar uit de sport omvatten. Codemasters werkt samen met officiële WRC-teams en fabrikanten, waaronder Ford, Toyota en Hyundai. De hybride 4WD Rally1-auto’s zijn enkele van de snelste uit de geschiedenis van de sport en zijn in staat om met ongelooflijke snelheden om te gaan met toegetakelde ondergronden, hoge sprongen en zware weersomstandigheden.

EA SPORTS WRC

Realistische wegligging
Het geavanceerde Dynamic Handling-systeem verfijnt het originele model van Codemasters en biedt spelers de meest realistische off-road-ervaring tot nu toe. Hierin is feedback van coureurs verwerkt, waaronder van voormalig WRC-titelkandidaat, 2023 FIA European Rally Championship ERC3-kampioen én game-designer Jon Armstrong, zodat spelers kunnen kiezen voor een professionele setup om de rally-ervaring uit het echte leven te benaderen. Nieuwe spelers kunnen bovendien hun wegligging personaliseren en aanpassingen doorvoeren om zich optimaal voor te bereiden op de off-road-uitdagingen die hen in EA SPORTS™ WRC te wachten staan. Dit realisme vertaalt zich ook door naar de audio: iedere auto is met zorg gereproduceerd in de game. Verwacht ook nieuwe pacenotes, inclusief vereenvoudigde commando's voor beginnende coureurs om hen goed op weg te helpen.

null

Timmer aan de weg
De introductie van Builder maakt de dromen van iedereen die een eigen, moderne rally-auto wil vormgeven werkelijkheid. Selecteer een chassis, een body en belangrijke mechanische onderdelen, om vervolgens het interieur en de buitenkant naar smaak te ontwerpen, met de livery editor als kers op de taart. Kortom: spelers kunnen op allerlei manieren aan hun auto sleutelen voordat zij deelnemen aan het wereldkampioenschap.

EA SPORTS WRC

Cross-platform multiplayer
EA SPORTS™ WRC brengt fans samen met cross-platform multiplayer voor 32 spelers, zodat ze kunnen racen tegen hun vrienden en de rally-community - ongeacht het platform. Dankzij EA Racenet, de companion app van EA’s racetitels, kunnen Clubs worden gebruikt als communitygedreven hubs voor het opzetten van toernooien - wanneer dan ook, waar dan ook. Naast gepersonaliseerde events geven Moments spelers de kans om scenario’s uit het 2023-seizoen te herbeleven, evenals klassieke events uit de archieven.

EA SPORTS WRC

Alle spelers die EA SPORTS™ WRC pre-orderen, krijgen drie dagen eerder toegang tot de volledige game vanaf 31 oktober 2023. Ook ontvangen zij vijf VIP passes. Iedere pass bevat extra post-launch content en vanity packs met liveries en kleding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS