Karting • Karting Diversen

Dutch Endurance Championship Karting organiseert de 24U van Nederland voor Prokarts en gratis testdag HORNET-motoren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 februari 2024 02:47

Zet maar in je agenda! 7, 8 en 9 juni! Deze dagen markeren het belangrijkste weekend van het jaar als je een grote racefan bent van lange afstandsracen met karts! Dan organiseert Dutch Endurance Championship Karting (DECK) de 24HR Prokart op 7, 8 en 9 juni 2024 op kartcircuit ‘De Landsard’ nabij Eindhoven Airport. Bovendien komt er op 7 maart nog een gratis testdag om de Kombikart ProKart aan de tand te voelen of de HORNET 7,5 pk motoren te testen.

Roy van der Weijden 24U Nederland Prokarts Kombikart

Endurance racen is misschien wel de meest uitdagende discipline die de autosport telt. De 24 uur van Daytona en de 24 uur van Le Mans zijn de twee bekendste endurance races in de autosport, maar nu kun je met jouw eigen team meedoen aan de 24 uur van Nederland voor ProKarts om dat ‘Le Mans-gevoel’ te ervaren! Doe mee aan de 24U van Nederland voor ProKarts én jij kunt je met minimaal vier vrienden tot en met 10 rijders of andere relaties boven de zestien jaar oud inschrijven voor een 24 uurs races op het kartcircuit ‘De Landsard. Ben je niet in het bezit van een kart, dan biedt de organisatie een Arrive & Drive concept.

"Het organiseren van de 24 uur van Nederland met ProKarts is een ambitieus project waar we echt naar uitkijken. Samen met KombiKart hebben we besloten om deze race op de Landsard nieuw leven in te blazen. De race zal plaatsvinden op 8 en 9 juni van dit jaar, en we zijn vastbesloten om er een succes van te maken", vertelt initiatiefnemer Roy van der Weijden van Dutch Endurance Championship Karting enthousiast over de 24 uur van Nederland. Een Prokart is goedkoop in aanschaf en voor onderhoudskosten hoef je het ook niet te laten. Door de gebruiksvriendelijkheid ga je geen betaalbaardere kart-klasse vinden.

Bij de organisatie van de 24 uur van Nederland staat diversiteit en toegankelijkheid voorop. “Met het oog op een inclusieve race-ervaring hebben we drie verschillende klassen gecreëerd, zodat elke deelnemer zijn of haar plek op de baan kan vinden”, legt Van der Weijden uit. “Of je nu je eigen Pro Kart wilt inzetten, of de kracht van onze HORNET 230 motoren met 7,5 pk wilt ervaren, of liever een complete kart huurt of koopt, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

"Ik geloof dat de tijd rijp is voor een wederopstanding van de ProKarts”, zegt Van der Weijden lachend. “Hoewel ze in het verleden tegenslagen hebben gehad, zien we nu een sterke groei in de populariteit van de ProKarts. Wij hebben een inschrijvingsstop van 62 teams, want dat kan makkelijk op de Landsard. We hebben ongelimiteerd veel Pro Karts die gehuurd kunnen worden, dus daar geen gebrek aan."

Hornet 230 motoren speciaal ontwikkeld voor de 24u van Nederland

Op donderdag 7 maart houdt de organisatie een testdag waar mensen de nieuwe HORNET 230-motoren met 7,5 pk gratis kunnen uitproberen: “We zijn erg benieuwd naar de reacties van de coureurs. Deze testdag is een kans voor iedereen om de motoren te testen en te ervaren welke het beste bij hen past. Je kunt iedere motor vrijblijvend een half uur gratis testen."

"Met onze motoren: de HORNET 230, die we zelf hebben ontwikkeld speciaal voor de 24h race om meer vermogen en betrouwbaarheid te krijgen dan de Honda, kunnen deelnemers de snelheid ervaren. Je kunt ervoor kiezen om zelf je chassis aan te schaffen en aan te passen of dat je een arrive & drive-pakket wil. Met deze laatste optie betekent het dat je zelf niets hoeft te doen, aankomt op het circuit, instapt en meteen kunt rijden. Je hebt in een team minimaal vier en maximaal tien rijders, met een minimaal totaal gewicht van 190kg. Dat is rijder plus kart”, legt Roy uit over de opzet van het 24Uurs-evenement. Motoren die door de organisatie worden verzorgd, zijn verzegeld en worden per loting uitgedeeld. De Honda 160-motoren rijden met tandwiel 66, de HORNET 230-motoren met tandwiel 64. “De HORNET-motoren die via ons komen, worden verzegeld en per loting uitgedeeld. Zo krijgt iedereen een gelijke kans op de overwinning. De Honda-motoren rijden met tandwiel 66, die van ons met tandwiel 64.”

24HR Prokart 24U van Nederland Dutch Endurance Championship Karting

Er zijn drie categorieën in de 24U van Nederland:
1 - Eigen ProKarts met een HONDA GX 160 (PKN reglement)
2 - ProKart eigenaren met een HORNET 230 (PKN Rijders met HORNET 230 motoren, motoren zijn verzegeld)
3 - Arrive & Drive rental-kart klasse / businessclass (Kombikart 2024 met 2 HORNET 230 motoren)

De organisatie heeft voor ieder niveau een geschikte klasse opgezet, met verschillende motoropties en mogelijkheden voor het huren van karts: “Het is belangrijk voor ons dat iedereen de kans krijgt om deel te nemen aan dit fantastische evenement, ongeacht hun ervaring of budget. Het wordt echt een grootschalig evenement met activiteiten voor het hele gezin. We willen ervoor zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft, zowel op als naast de baan. Het is onze ambitie om van deze race een jaarlijks terugkerend hoogtepunt te maken. Er komt een kermis, een kantine waar mensen versnaperingen kunnen halen, toiletten, douches en misschien zelfs slaapunits.”

"De interesse voor de race is al groot, en we hopen op een grote opkomst. Maar we zijn vooral op zoek naar serieuze deelnemers die zich willen verbinden aan dit evenement. De karts worden gewoon veel beter, in ieder geval een stuk beter dan vroeger”, vertelt hij lachend. “We willen een hoog niveau van competitie en professionaliteit waarborgen, en daarvoor hebben we enthousiaste en toegewijde coureurs nodig."

Kijk voor meer informatie over de 24 U van Nederland, over de verschillende klasses en de huur van motoren en karts of arrive en drive op de website van: https://www.24hprokart.nl

Wil je meedoen aan de testdag van 7 maart meld je dan aan via: [email protected]

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS