Karting • Karting Diversen

Duimen omhoog voor Koen de Rooy! 11 jaar oud en nu al Junioren-kampioen in Strijen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2020 17:02 • Print artikel

STRIJEN – Zijn T-shirt, dat hij voor de gelegenheid had laten maken, liet niets aan duidelijkheid te wensen over: Koen de Rooy is clubkampioen van Strijen geworden in de IAME X30 Junioren-kllasse. De pas elfjarige karter uit Bleiswijk werd zondag op het Zuid-Hollandse circuit vierde in het dagklassement en dat was ruimschoots genoeg voor de titel.

Koen de Rooy kampioen

“Dit is gaaf. Ik ben nog niet eerder kampioen geweest”, zei een blije Koen na afloop. “Ik ben wel een keer in de Mini Parilla-klasse tweede geworden in het kampioenschap in Strijen. Ik vond het wel moeilijk. Bij de Junioren rijden de jongens wat harder en ruwer. En de eerste ronde van het kampioenschap was helemaal moeilijk. Toen zaten ze op mijn achterbumper te tikken. Het hele seizoen werd het me moeilijk gemaakt.”

Dat maakte de titel des te waardevoller. En dan is hij met zijn elf jaar ook nog eens van de jongste rijders van allemaal. Over een knappe prestatie gesproken... Hoewel hij dit seizoen debuteerde bij de Junioren, vond hij de overstap vanuit de Mini Parilla-kart overigens niet moeilijk. “Het stuur stuurt zwaarder, en de kart gaat harder”, duidde de talentvolle Zuid-Hollander de voornaamste verschillen. “Ik moest er een halfuurtje aan wennen, toen ging het al goed.”

In Strijen werd Koen in de achtereenvolgende races vierde, derde en vierde. Hij had wel beter gekund, maar hij had op de Zuid-Hollandse piste maar één opdracht om de titel te kunnen veiligstellen, en dat was de races uitrijden. “Daarom was ik heel voorzichtig.” Dus ook bij de laatste race van het kampioenschap. “De start ging wel best goed. Ik kon gelijk achter mijn teamgenootje Isabella aansluiten. Daarna heb ik de hele race in mijn eentje gereden.”

Hoewel hij de laatste race van het kampioenschap dan niet had gewonnen, was de finish uiteraard een glorieus moment voor Koen. De titel was immers binnen. “Het gaf een gaaf gevoel toen ik over de finish kwam. Een kampioenschap is toch wel leuker om te winnen dan een wedstrijd.”

Nu het clubkampioenschap in Strijen erop zit, wil dat niet zeggen dat Koen zich nu zal vervelen. Hij rijdt namelijk ook het NK IAME. Daarin staan nog twee raceweekeindes op het programma. De volgende ronde wordt over twee weken gehouden op het circuit van Venray. Hij verwacht ook dan goed voor de dag te kunnen komen.

Duimen omhoog voor kampioen Koen de Rooy

“Dat ik hier win, op een technisch circuit, geeft me wel zelfvertrouwen voor het NK.” Toch moet hij natuurlijk nog even afwachten hoe het daar zal gaan. Zeker ook omdat hij er nog nooit met zijn Junior-kart heeft geracet. “Maar de snelle bochten in Venray vind ik heel leuk, dus ik kijk ernaar uit.”

Hij zal zich in het NK richten op losse raceoverwinningen, want de titel of een podiumplaats in de eindstand zitten er niet meer in voor hem. Koen: “Tijdens de vorige ronde in het NK werd ik eraf gereden. En in het begin van het seizoen heb ik een technisch probleem gehad”, verklaarde hij. “Ik hoop dat het lukt in Venray. Het zal moeilijk worden, maar het kan!”

Koen de Rooy wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door De Rooy Autoschade, Bica Bedrijfskleding, De Haas Sanitair.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS