Formule 1

Dr. Helmut Marko geeft Max Verstappen tips voor 24H Le Mans: "Met zijn snelheid en talent kan hij daar ongetwijfeld snel zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 januari 2023 14:01

Max Verstappen is op het moment The man to beat in de Formule 1, maar de Nederlander heeft al vaker aangegeven dat hij de uitdaging van de 24 uur van Le Mans niet uit de weg wil gaan. De online-editie kent voor de Red Bull-coureur geen geheimen meer, maar de échte 24 uur wel. Speciaal-adviseur Helmut Marko heeft de Nederlanders wat tips gegeven.

Dr. Helmut Marko

De afgelopen twee wereldtitels schreef Verstappen op zijn naam en afgelopen seizoen schreef hij menig op zijn naam. Door zijn prestaties en het wederzijds vertrouwen met Red Bull tekende de 25-jarige Limburger een langdurig contract bij het Oostenrijkse team. Er bestaat een kans dat Verstappen na de duur van het contract de lange afstandsracerij in gaat.

Helmut Marko heeft genoeg ervaring op dat gebied, de Oostenrijker reed niet alleen de 24 uur van Le Mans, maar won hem zelfs. In 1971 won hij de 24 uur durende race samen met Jonkheer Gijs van Lennep. Het duo deed het zo goed dat hun record van 5335 verreden kilometer pas in 2010 werd verbroken. Marko is op de hoogte van de ambitie van de Nederlander en vertelde bij ServusTV dat hij zijn stercoureur een passend gift heeft gegeven: "Ik heb Max onlangs een boek gegeven over enduranceraces in de jaren 60. Het boek bevat trouwens ook heel veel mooie foto's. Hij was direct heel erg geďnteresseerd in het boek. Ik denk dat hij erg veel lol zou beleven aan de endurance racerij. Met zijn snelheid en talent kan hij daar ongetwijfeld snel zijn. Hij kan dat doen zonder de druk van de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS