Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Doohan pakt eerste pole position van het F2-seizoen in Bahrein

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2022 19:24

Jack Doohan, de Virtuosi Racing-coureur in de Formule 2-klasse wist tijdens de eerste kwalificatie van het seizoen in Bahrein de pole position te veroveren. Op een relatief lege baan wist de Australi�r een tijd van 1:40.542 neer te zetten.

null

Th�o Pourchaire van ART Grand Prix en J�ri Vips van Hitech Grand Prix probeerden in de tweede helft van de sessie de tijd van de Australi�r te verbeteren, maar beiden kwamen tekort en moesten genoegen nemen met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Helemaal vlekkeloos verliep de sessie niet, aan het begin van de sessie kwam de DAMS van Ayumu Iwasa stil te staan in bocht 5. Omdat de Japanner niet zelf weg kon rijden en op een gevaarlijke plek stond kwam er een code rood.

De overige 21 wagens bevonden zich al snel weer op het circuit. Zo ook het Van Amersfoort Racing-duo Jake Hughes en Amaury Cordeel die net als hun collega in de Formule 3 in het debuut weekend voor het Nederlandse team pole positon wilde veroveren. Uiteindelijk eindigde Jake Hughes op de achtste positie terwijl zijn Belgische teamgenoot niet verder kwam dan de 21ste positie.

null

Theo Pourchaire was de enige coureur die in de buurt kon komen van Jack Doohan tijdens de eerste run van de kwalificatie, maar de inspanning van de ART-coureur was alleen goed genoeg voor de tweede plaats, aangezien hij net tekort kwam voor de eerste positie.

Juri Vips kwam ondanks zijn inspanningen in de Hitech niet verder dan een plek op de tweede startrij door de derde snelste tijd te noteren.
In de laatste minuut van de sessie wist Ralph Boschung zijn Campos te kwalificeren tussen de twee Carlin-bolides van Logan Sargeant die op P4 eindigde en Liam Lawson die de zesde positie pakte.

Jehan Daruvala stond lange tijd op de zestiende positie, maar wist uiteindelijk toch nog de zevende tijd te rijden. De enige Nederlander op de grid, Richard Verschoor veroverde de negende positie. Felipe Drugovich van Virtuosi klom aan het einde van de sessie op om de top tien te completeren.


null

Wil je niets missen van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein? Sluit dan HIER een abonnement af met Viaplay voor de F1 met Max Verstappen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS