Formule 1

Dominante overwinning Max Verstappen verrast Christijan Albers: "Mercedes krijgt serieuze klappen"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2021 05:06 • Print artikel

Max Verstappen won op glorieuze wijze de Grand Prix van Stiermarken en gaf concurrent Mercedes en Lewis Hamilton veel stof tot nadenken. De Limburger staat nu 18 punten voor in de WK-stand en bij de constructeurs is de voorsprong van Red Bull gegroeid tot 40 punten. Oud-coureur Christijan Albers ziet het zelfvertrouwen bij Red Bull alleen maar groeien.

Max Verstappen


"Er bestaat geen beter gevoel dan de wetenschap dat je de beste auto hebt", zo vertelt Albers in De Telegraaf. "Het is echter ook de combinatie van Max Verstappen met die Red Bull. Als je bijvoorbeeld naar Perez kijkt, dan zie je wel dat hij nog een beetje tekort komt."

Het ooit zo dominante Mercedes is geen schim meer van de kampioensformatie van de afgelopen zeven jaar. "We kunnen nu overduidelijk zien dat Mercedes in de hoek gedreven is en serieuze klappen krijgt. In het begin van het seizoen zag je dat Mercedes in de long runs nog wat beter was op de banden. Nu merk je dat Red Bull het beter voor elkaar heeft. Ze hebben vanaf het eerste moment veel grip en ze kunnen die tijden daarna ook doorzetten."

Albers geeft aan dat Red Bull hem behoorlijk verrast heeft. "Omdat ze echt super sterk waren. De bochten zijn allemaal medium en high speed, daarom had ik eigenlijk verwacht dat Mercedes de overhand zou hebben, maar nu is het bewezen dat Red Bull op dit moment gewoon de snelste auto heeft."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS