Karting • Karting Diversen

Dion van Werven toont superieure snelheid in DKM en pakt meeste punten van iedereen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2024 16:45

AMPFING – De indrukwekkende opmars van Dion van Werven in de prestigieuze KZ2-schakelkarts kent voorlopig geen einde. Het vijftienjarige talent uit Hulshorst snelde zondag in Ampfing naar een razendknappe tweede plaats tijdens de tweede ronde van het DKM-kampioenschap.

Dion van Werven


“Het ging prima”, zei Dion ietwat onderkoeld. Die reactie was op zich ook wel te begrijpen, want Dion baalde licht dat hij niet had gewonnen. “Ik heb in ieder geval de meeste punten gepakt in het weekend. Dat is goed.”

Zijn dominante snelheid bleek wel uit het feit dat hij eerste en tweede werd in de respectievelijke heats. Daarna won het talent van CRG Holland bovendien de prefinale. Dat het hem uiteindelijk niet lukte ook de finale te winnen, kon Dion prima verklaren.

“Omdat mijn motor even inhield bij de start”, zei hij. “Het toerental werd vlak voor de start plotseling een stuk lager. Daardoor kwam ik niet goed weg en zakte ik terug naar de derde plek. Ik heb daarna in de eerste bocht wel meteen de nummer twee teruggepakt, maar de nummer één was even snel, ik kwam er niet langs.”

Zijn raceweekeinde in Ampfing begon al op woensdag met een training in natte omstandigheden. Dion toonde in de regen een ronduit indrukwekkende snelheid. “We waren een halve seconde sneller dan de rest van het veld. Maar de rest van de week zou het droog zijn.”

Ook op droog asfalt was de Gelderlander zeer snel. “Ik reed steeds de tweede of derde tijd in mijn groep. En tijdens de warm-up, toen iedereen op een nieuwe set banden naar buiten ging, was ik een tiende los van de rest. Dat was super.”

Helaas ging daarna de kwalificatie niet helemaal volgens plan. “In de moeilijke chicane van het circuit maakte ik een fout en dat kostte tijd. Ik werd vierde in mijn groep en zevende overall. Dat was niet wat we wilden, maar de punten zijn te winnen in de races. En ik wist dat ik me naar voren kon vechten.”

In de eerste heat had Dion vervolgens een goede start. “Ik was vijfde na de eerste bocht. In de chicane haalde ik iemand in en in de laatste hairpin schoof ik door naar plek drie. Even later lag ik tweede. De nummer één had een klein gaatje. Hem kon ik niet meer inhalen.”

Na afloop bleek dat de nummer één een straf had gekregen. Daardoor werd Dion toch nog als eerste geklasseerd. “Dat was mooi. Toen wist ik dat ik de tweede heat bij de eerste twee moest eindigen om als eerste de heats af te sluiten. Na de start van P5 lag ik vierde. Ik kon meteen meegaan met de kopgroep. Ik heb toen een actie gemaakt voor plek drie.”

Op die positie kwam Dion uiteindelijk over de finish. Ook nu weer werd de klassering uiteindelijk anders voor hem omdat de nummer twee een straf had gekregen wegens een ‘jumps start’. En schoof Dion dus door naar P2 en mocht hij de finale starten op P1. “We gingen drie wijd de eerste bocht in en ik kwam er als eerste uit. In de eerste paar ronden daarna ben ik hard weggereden en won ik de wedstrijd met een gat van anderhalve seconde.”

Dion van Werven


Zodoende was ook in de finale P1 zijn startplaats. En toen kreeg hij te maken met de terugval in toerental en verloor hij daardoor twee plaatsen bij de start. “En in Ampfing is het in een KZ-kart heel lastig inhalen. Jammer dat ik niet heb gewonnen, maar P2 is nog steeds goed en ik heb veel punten gepakt.”

Zijn volgende race is de derde ronde van het DKM. Die wordt in juni op het circuit van Wackersdorf gehouden. Dion was vastberaden: “Daar ga ik winnen!”

Dion bedankt zijn team, supporters en zijn sponsoren.

Dion van Werven wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van Werven Infra & Recycling, CRG Holland, Riwald Recycling, Harry Frens Vastgoed BV, Bincx Agrarische en Industriële bouw, Heicom, JHM Groep, Prominent, Prins Exclusivo, GPS Holding, Jos Scholman, Catering Culinair, Jabe Reclame en FD Houtbewerking.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS