Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Boedapest, Richard Verschoor P13 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 22 juli 2023 13:33

Dennis Hauger heeft zaterdag de Formule 2 sprintrace op de Hungaroring gewonnen. Achter de Noor kwam Ayumu Iwasa als tweede over de finish en Oliver Bearman maakte het podium compleet op de derde plaats. Richard Verschoor startte als twaalfde, maar kon niet echt naar voren komen. Hij kwam als dertiende over de streep.

Dennis Hauger

Kush Maini startte van pole en leek goed weg, maar Dennis Hauger kon toch de leiding van hem overnemen. Meteen daarna werd Maini nog verder terug verwezen. Ayumu Iwasa wist hem buitenom in te halen en ook Oliver Bearman ging de Indiase polesitter voorbij. Hauger reed meteen flink weg. De enige die hem nog kon volgen was Iwasa, de rest van het veld kon niet aanklampen bij de nummers een en twee. Bearman kon op zijn beurt op de derde plek niet echt weg komen van Maini en in ronde drie pakte laatstgenoemde de derde positie weer terug.

In ronde 12 was er even contact tussen Ralph Boschung en Clement Novalak. Novalak kon zijn weg vervolgen, maar voor Boschung was het einde verhaal. Hierdoor was er kort een virtual safety car, maar al vrij snel werd de baan weer vrijgegeven. Hauger en Iwasa waren meteen weer goed weg en de twee sloegen weer een gat met de rest van het veld. Maini reed op plek drie, met daarachter Bearman en Pourchaire.

Pourchaire zette daarna meteen de aanval in en verwees Bearman terug naar de vijfde positie. De Fransman probeerde op zijn beurt meteen de aanval in te zetten op Maini, maar de twee raakten elkaar even. Pourchaire schoof op naar de derde positie en Maini viel verder terug, want ook Bearman ging hem voorbij.

In de voorlaatste ronde sloeg Bearman terug en de Brit verwees Pourchaire terug naar de vierde positie. Richard Verschoor startte als twaalfde en werd bij de start een plekje terug verwezen naar plek dertien. Verder naar voren lukte helaas niet voor de Nederlander. Het gehele veld op de eerste twee zaten de gehele race in een DRS-trein waardoor inhalen haast niet mogelijk was.

Uitslag Formule 2 sprintrace op de Hungaroring:

1 – Dennis Hauger – MP Motorsport
2 – Ayumu Iwasa – DAMS – 4”2
3 – Oliver Bearman – Prema – 14”1
4 – Thιo Pourchaire – ART – 16”5
5 – Jehan Daruvala – MP Motorsport – 20”7
6 – Kush Maini – Campos – 24”0
7 – Victor Martins – ART – 24”3
8 – Isack Hadjar – Hitech – 24”6
9 – Frederik Vesti – Prema – 25”3
10 – Jack Doohan – Virtuosi – 25”7
11 – Enzo Fittipaldi – Carlin – 26”0
12 – Zane Maloney – Carlin – 26”5
13 – Richard Verschoor – VAR – 26”8
14 – Jak Crawford – Hitech – 27”1
15 – Arthur Leclerc – DAMS – 27”4
16 – Roman Staněk – Trident – 28”0
17 – Roy Nissany – PHM by Charouz – 32”9
18 – Brad Benavides – PHM by Charouz – 37”3
19 – Amaury Cordeel – Virtuosi – 38”0
20 – Juan Manuel Correa – VAR


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS