Formule 1

De Formule 1 en de Nederlandse top-DJ's Martin Garrix, Nicky Romero en Tiësto

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2023 06:55

Redwood City, California – Nederlandse supersterren Martin Garrix, Nicky Romero en Tiësto staan op de nieuwe soundtrack van EA SPORTS™ F1® 23! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) heeft de soundtrack van EA SPORTS F1® 23, een officiële game van het FIA Formula One World Championship™, onthuld. De soundtrack bestaat uit meer dan 35 internationale supersterren uit 16 verschillende landen en bevat de exclusieve single ‘See The Light’: een volledig nieuw nummer van Swedish House Mafia ft. Fridayy. De muzikale lijst staat vol met energieke beats en up-tempo-ritmes, waarmee de coureurs het beste uit zichzelf kunnen halen in de strijd om een podiumplaats. Internationale supersterren zoals Skrillex ft. Noisa, josh pan & Dylan Bradley, The Chemical Brothers, Tiësto x Tate McRae, Wet Leg en Romy & Fred Again, samen met baanbrekende artiesten als 100 gecs, Whyte Fang, Ręve en 2hollis zijn stuk voor stuk artiesten die met hun beats perfect aansluiten bij de koningsklasse van de motorsport. De volledige afspeellijst is hier beschikbaar.

Soundtrack F1 game F1 '23


“F1® 23 spreekt tot veel meer dan alleen een razendsnelle race-ervaring,” zegt Steve Schnur, President of Music van Electronic Arts. "De muziek van de game is ontwikkeld om de unieke wereldwijde stijl en energie van het Formula 1-publiek te weerspiegelen en te versterken. Door de game uit te brengen met nieuwe single van Swedish House Mafia en de volledige soundtrack te plaatsen op Spotify, kunnen spelers en liefhebbers luisteren naar de beste muziek van het komende jaar. Deze muzikale lijst wordt geleid door de beste nieuwe en baanbrekende artiesten in verschillende genres. Daarmee wordt EA's voortdurende inzet voor cultureel leiderschap opnieuw onderstreept."

"We zijn blij dat we de F1® 23 soundtrack mogen aanvoeren met 'See The Light', het eerste nummer van ons volgende hoofdstuk. De geschiedenis en het erfgoed van Formula 1-racen hebben ons altijd al aangesproken, dus het is geweldig om onze muziek nu te kunnen koppelen aan deze cultuur!," reageerde Swedish House Mafia toen ze hun nieuwe single uitbrachten in een exclusief live-optreden met Spotify in Londen op 27 mei.

De volledige F1® 23-soundtrack bestaat uit:

ARTIST SONG COUNTRY
070 Shake Cocoon (Martin Garrix & Space Ducks Remix) USA / Netherlands
100 gecs 757 USA
2hollis FORFEIT USA
Anna Lunoe & Touch Sensitive Real Talk (Boys Noize Remix) Australia
Anna of the North I Do You Norway
BAYNK ft. DRAMA 1 Chance New Zealand
Catching Flies Oi UK
DNMO Speed of Light UK
Flume Go (Otik Remix) Australia / UK
Fred V ft. Hamzaa Freefall UK
Golden Features ft. Rromarin Endit Australia
Hot Chip Eleanor (Krystal Klear Remix) UK / Ireland
J Wax Oceans Scotland
JADED Show My Love UK (Italian, Iranian, Jamaican)
Kx5, deadmau5, Kaskade ft. The Moth & The Flame Alive Canada, USA
LODATO x Ally Ahern Don't Cry USA
LoveLeo All Or Nothing USA
LP Giobbi ft. Little Jet Can’t Let You Go USA
Metrik Immortal UK
Nicky Romero, EDX Out Of Control Netherlands / Switzerland
Ręve Big Boom Canada
Romy & Fred again.. Strong UK
SBTRKT Miss The Days UK
Skrillex ft.Noisia, Josh Pan/Dylan Brady, Supersonic My Existence USA
SOLAH Everything is Possible UK
Solardo, Vintage Culture, Lowes Adidas & Pearls UK / Brazil
Sophie and the Giants ft. MEARSY DNA UK
Swedish House Mafia ft. Fridayy See The Light Sweden
The Chemical Brothers No Reason UK
Tiësto x Tate McRae 10:35 Netherlands
Tseba We've Got A Good Thing Going Australia
Unglued x Whiney x Lens ft. Doktor If You Like That UK / USA
Wet Leg Too Late Now (Soulwax Remix) UK / Belgium
Whyte Fang Transport God Australia
Wilkinson x Issey Cross Used to This UK

Naast de nieuwe race-tracks bevat F1® 23 ook tal van nieuwe ervaringen en game-modi waar de F1-fans veel plezier aan kunnen beleven. Zo keert de epische verhaalmodus Braking Point terug en zit elk officieel team, coureur en circuit uit het 2023-seizoen in de game, inclusief de langverwachte Las Vegas Strip Circuit in Amerika en het Losail International Circuit in Qatar. Ook nieuw is 'F1® World': een centrale hub die spelers de mogelijkheid geeft om verschillende solo en multiplayer-modi op een andere manier te spelen. Daarnaast wordt er nieuwe content, challenges en een nieuw progressiesysteem geďntroduceerd. Bovendien is de wegligging verbeterd en bevat de game Precision Drive™-controllertechnologie, waardoor spelers een beter, realistischer gevoel hebben met de auto en meer vertrouwen krijgen als ze het opnemen tegen hun rivalen.

Ook zijn er door de community-aangevraagde functionaliteiten geďmplementeerd: de mogelijkheid om te racen met een afstand van 35% en de toevoeging van rode vlaggen, waardoor spelers meer strategische opties krijgen tijdens de race.

F1® 23 is beschikbaar op de PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One, en PC via de EA App, Epic Games Store, en Steam.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS