Formule 1

Daniel Ricciardo gekscherend 'terrorist' genoemd door Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 december 2023 19:19

Toen Daniel Ricciardo tijdens de Honda Racing Thanks Day 2023 spinde, grapte Max Verstappen dat de Aussie 'iedereen probeerde te vermoorden' op de baan. Red Bull en AlphaTauri worden dan wel aangedreven door Red Bulls Powertrain Division, maar uiteindelijk is het nog steeds een Honda-motor. En de wereldkampioenen waren afgelopen weekend op het circuit voor de Japanse Honda-fans om de 'Honda Racing 2023 Thanks Day 2023' te vieren.

Daniel Ricciardo F1


Dat betekende een kartrace met Red Bull-coureurs Verstappen en Sergio Pérez, samen met hun AlpahTauri-tegenhangers Ricciardo en Yuki Tsunoda. De Japanner reed een demonstratierun in een Brabham Honda BT16 terwijl tweevoudig Super Formula-kampioen Tomoki Nojiri de titelwinnende 2021 RB16B bestuurde.

Het was echter de kartrace die voor de meeste lachsalvo's zorgde, want Ricciardo was vastbesloten om niet van Verstappen te verliezen - althans niet toen ze met dezelfde machines reden. Bij een late remactie sneed Ricciardo schaamteloos de bocht af en dook in op de regerend F1-wereldkampioen om hem in een spin te gooien en de positie van hem af te pakken.

Het goede nieuws is dat de Red Bull-kampioen het amusant vond. "Het ging best goed, maar toen besloot Daniel terrorist te worden", zei de Nederlander lachend. "Hij probeerde iedereen te vermoorden."

Maar hoewel Verstappen en Ricciardo vandaag geen donuts maakten, probeerden Pérez en Tsunoda het wel. Tsunoda kwam echter iets te dicht bij de muur naar de zin van AlphaTauri. Volgens de geruchtenmolen in de F1 zou Verstappen Ricciardo al in de tweede ronde van het kampioenschap van volgend jaar als teamgenoot kunnen hebben, met de Mexicaanse coureur onder druk om vanaf het begin te presteren.

Verstappen werd vorige maand gevraagd naar zijn voorkeur en antwoordde: "Het zijn geweldige teamgenoten geweest en het is uiteindelijk niet aan mij om dit soort beslissingen te nemen, want ik ben erg gefocust op mijn eigen prestaties. Als het volgend jaar Checo is, dan geweldig. Ik heb een geweldige werkrelatie met hem gehad. Hij is een geweldige kerel. En als het Daniel wordt, dan kunnen we het ook goed met elkaar vinden en hebben we het erg leuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS