Formule 1

Daniel Ricciardo geeft na laatste terugkeer toe dat hij dacht aan stoppen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 december 2023 08:03

Daniel Ricciardo heeft toegegeven toe dat hij '50/50' dacht aan stoppen na zijn rampzalige periode bij McLaren vorig jaar. De Australiėr werd voor tweederde van zijn McLaren-deal ontslagen omdat hij nooit echt zijn draai had gevonden bij de equipe uit Woking.

Daniel Ricciardo F1


Hij had niet alleen moeite met zijn prestaties, maar de auto van McLaren leek ook zijn zelfvertrouwen weg te zuigen en Ricciardo heeft voor het eerst toegegeven dat hij overwoog om het op te geven.

Ricciardo had het goed gedaan bij Renault en Ricciardo's overstap naar McLaren in 2021 zou een slimme stap voor hem moeten zijn, maar afgezien van een overwinning op Monza in zijn debuutjaar, had de Australiėr moeite om zijn draai te vinden en werd hij regelmatig verslagen door teamgenoot Lando Norris.

Tegen het einde van zijn tweede jaar leek het alsof hij het vertrouwen in zijn kunnen had verloren en hij heeft niet toegegeven dat zijn terugtrekking uit de F1 een '50/50'-beslissing was. "Toen ik hier een jaar geleden zat, dacht ik 'zou dit mijn laatste race zijn?'", vertelde hij aan de media in Abu Dhabi. "Ik overdrijf niet als ik dat zeg. Ik wist het echt niet. Ik voel me gewoon weer een beetje herboren. Ik voel me weer energiek en ik heb zeker een tweede wind gekregen."

Daniel Ricciardo gaf ook toe dat zijn terugkeer in de F1 sneller kwam dan hij had verwacht. Zijn oorspronkelijke plan was om er een jaar tussenuit te gaan, maar ondanks het feit dat hij een derde rijdersrol vervult voor Red Bull, zei hij dat de kriebels om te gaan racen steeds sterker werden. Als ik dit jaar helemaal niet had geracet, als ik twaalf maanden vrij had gehad, zou dat geen probleem zijn geweest", zei hij. "Want alleen al de kracht van vrije tijd was voor mij heel erg goed en het heeft me zoveel gegeven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS