Karting • Karting Diversen

Dani Boers behaalt eerste zege in de kartsport na een bloedstollende strijd: "Grote stappen gemaakt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2022 07:31

Strijen – Nagelbijtend zaten zijn ouders, teambaas Willem-Jan Schoots en dataman Sinan van der Raad toe te kijken hoe Dani Boers met hand en tand zijn eerste plaats verdedigde op het rechte stuk van Kartbaan Strijen. Uiteindelijk ging het jonge talent uit Barendrecht met de zege aan de haal. Eerder dit jaar behaalde Dani al een mooie podiumplaats tijdens de Grand Prix van Strijen.

Dani Boers en WJS Racing podium op Strijen


“Ik heb hard gewerkt en veel getraind dit weekend. In de kwalificatie reed ik naar P3, dit was al een goed signaal. De eerste race ging goed, vooral de start was erg goed. Ik zat aan de binnenkant bij de eerste bocht, dus kon ik doorschuiven naar P2. Een paar rondjes later had ik de nummer 1 ingehaald en kon ik gewoon verdedigen. Het voelde goed om de leiding te pakken, want het was de eerste keer in de Mini-Parilla. Ik heb grote stappen gemaakt”

Vorige keer toen Dani hier reed, ging hij al als een speer. Onder regenachtige omstandigheden reed hij vanaf de dertiende positie naar het podium, het zou volgens Dani zelf best kunnen dat hij hierdoor een flinke boost heeft gekregen op dit circuit.

In de laatste race startte Boers vanaf de eerste positie: “De start was redelijk, ik kon de leiding behouden en een paar rondjes later haalde iemand mij in bij de U-bocht die bij de pitingang ligt. Ik moest en zou hem weer inhalen, dus ik zette alles op alles en haalde hem eventjes later weer in. Iedere ronde moest ik best hard verdedigen, in één bepaalde bocht nam ik steeds een iets verdedigende lijn om hem voor te blijven.”

“Toen ik als eerste over de eindstreep kwam was ik ontzettend blij, want dit is mijn eerste overwinning in de Mini-Parilla. Ik was echt zo blij, gelukkig waren mijn ouders ook enorm blij toen ze mij weer zagen”, sloot hij af met een glimlach.

Eerder was de snelle rijder uit Barendrecht succesvol bij de Grand Prix van Strijen, de tweede clubrace van het seizoen. In de finale van de Mini Parilla-klasse liet de karter van WJS Racing zien uitstekend uit de voeten te kunnen in de regen. Een fraaie inhaalrace bracht Dani naar het podium en zo ging er een grote beker mee naar huis.

Dani komt nu een aantal maanden uit voor het team van Willem-Jan Schoots, maar reed op 6-jarige leeftijd al voor het eerst in een kart. De liefde voor de Formule 1 zorgde voor de gang naar de kartbaan. “Ik ben fan van de Formule 1 en Max Verstappen en daarom nam papa me mee naar de kartbaan. Dat was op een indoor kartbaan, Van de Ende Racing Inn in Poeldijk. Daar is het begonnen. Voor mijn gevoel ging het heel hard en ik vond het vooral leuk om zelf achter het stuur te zitten en zelf te rijden.”

Om beter te leren karten heeft Dani vervolgens 2 jaar lang bij de KWM Kartschool gereden. Daarna volgde de stap naar een buitenbaan. “Mijn eerste keer op een buitenbaan was op Kartcircuit Driebergen. Dat vond ik een hele leuke baan en het ging weer iets harder. Toen ik 8 jaar oud was hebben we een eigen kart gekocht. We begonnen met een 4takt motor, maar al snel zijn we overgestapt naar een 2takt. Sinds dit jaar rij ik voor het team van WJS Racing.”

Met zijn vader als monteur is Dani dit seizoen actief in de GK4 Kart Series en de clubraces in Strijen. Tijdens zijn eerste GK4-race in Genk snelde hij knap naar de negende plaats. Na pech in de tweede race reed Dani bij de derde race in Venray naar een sterke vijfde plaats. Die stijgende lijn zette hij in Strijen door. Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Strijen reed de karter uit Barendrecht in 33.320 naar de vijfde tijd. “De kwalificatie ging goed, al had ik wel iets hoger kunnen staan. Als vijfde starten was ook goed.”

Dani Boers vooraan treintje

In de natte omstandigheden tijdens de prefinale had Dani een sterke start. “Ik startte als vijfde aan de binnenkant en kon bij de start meteen naar P2 rijden. Het was heel glad en niet makkelijk om de kart onder controle te houden. Een paar karters kwamen me voorbij en zo zakte ik weer terug naar P6.”

In de finale dreigde het in het begin fout te lopen. “Bij de start zakte ik terug naar P10 en zaten er twee karters naast me en een paar kort achter me. Helaas spinde ik en viel ik terug naar P14. Ik baalde enorm, maar heb hard gevochten om terug te komen. Ik kon 10 plaatsen goedmaken en kwam als vierde over de streep. Later hoorde ik dat iemand voor me een straf had gekregen voor een klikbumper, waardoor ik derde ben geworden en op het podium ben geëindigd. Het is echt leuk om zo’n grote beker te winnen en ik wil er nog veel meer halen.”

Naast de kartbaan van SHW genoten vader en moeder van de inhaalrace van Dani. Zijn vader is zijn monteur. “Voordat we begonnen met karten had ik geen ervaring in de racesport. Ik ben met Dani meegegroeid en het is echt fantastisch om dit samen met je zoon te doen.” Ook zijn moeder was trots. “Ik ben nu extra trots omdat hij het podium heeft gehaald en echt goed heeft gestreden. Ik vind de races altijd spannend om te kijken, maar met de regen is het nog spannender. Als hij dan aan zo’n inhaalrace begint, gaat je moederhart toch wat harder kloppen.”

Dani geniet vooral van de snelheid. “Het geeft een kick om zo hard te gaan en zelf achter het stuur te zitten. Op de kartbaan in Ostricourt haalde ik bijna 100 km/uur. Dat ging echt heel snel. Het karten is heel leuk, maar ook voetballen vind ik erg leuk. Ik speel als aanvaller bij VV Smitshoek. Voorlopig wil ik beide sporten blijven doen, voetballen en karten.”

Dani Boers bedankt het hele team van WJS Racing, Willem-Jan, Sinan, papa en mama voor de ondersteuning en zijn sponsor Boers Montage. Om verder te komen in de kartsport is Dani nog op zoek naar meer sponsoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS