Karting • Iame X30 Euro Series

Dani Boers tankt vertrouwen na mooie strijd in IAME Benelux Series en is erg blij met speciale helm voor WK in Portugal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2023 02:03

MARIEMBOURG – Voor Dani Boers was de top tien in de finale van de laatste ronde van het sterk bezette IAME Benelux-kampioenschap opnieuw het bewijs dat hij voorin kan meedoen in een sterk bezette titelstrijd. En dat was voor het elfjarige talent uit Barendrecht een fijne bevestiging aan de vooravond van het WK in Portimao, komende maand. Bovendien stond Dani een daverende verrassing te wachten. Na afloop van de races in Mariembourg kreeg hij van zijn ouders een speciale helm, gespoten door Rob Olierook van OlieGraphics, voor het WK in Portugal.

Dani en Daniel Boers speciale helm voor WK in Portugal


Nu het IAME Benelux-kampioenschap erop zit, kan Dani zich gaan focussen op dat WK, zijn grote doel van dit seizoen. Helemaal in Portugal, op een baan waarop de coureur van topteam WJS Racing nog nooit heeft gereden. Toch heeft hij de baan al een beetje verkend.

“Ik heb hem al op de sim geoefend”, zei Dani triomfantelijk. “Ik vind het een leuke baan door het hoogteverschil. Na de start gaat het naar beneden en later weer omhoog. Ik denk dat het wel leuk gaat zijn. Papa en mama gaan mee. En papa gaat voor me sleutelen.”

Het WK op het Portugese circuit, van 23 tot en met 28 oktober, duurt bijna de hele week. Tot tevredenheid van Dani, die een week lang in de kart strijden op het hoogste niveau wel ziet zitten natuurlijk. “We gaan waarschijnlijk de donderdag voor de week van het WK al naar Portugal", weet de leerling van groep 8 van basisschool de Draaimolen in Barendrecht. Natuurlijk is school belangrijk, maar het gaat deze keer wel om het WK! En een goede voorbereiding is het halve werk. Hij wil daarom zoveel mogelijk meters kunnen maken in Portugal om zo goed mogelijk te kunnen scoren.

Afgaande op zijn rijden in Mariembourg, afgelopen zondag, zit het met zijn snelheid wel goed. Het Benelux-kampioenschap is een internationaal kampioenschap van hoog niveau. Wie zich daar in de toptien kan handhaven kan ook op het WK voorin meedoen. Ook bij de GK4 Kart Series is hij geregeld voorin te vinden. Onlangs haalde Dani een mooi podium in Venray.

Dani blikte kort terug op zijn weekeinde op de Belgische piste. “In de kwalificatie was ik elfde en ik moest in race één als veertiende starten. Ik ben toen naar de tiende plek gereden. In race twee reed ik ook naar de tiende plek. De race ging goed. In de finale moest ik als dertiende starten. De start ging heel goed. Ik won vijf plekken.”

Dani Boers #karting

“Er moesten heel goeden achter me starten omdat ze eerder op de dag een race waren uitgevallen. Daardoor ben ik door drie rijders ingehaald, maar voor de rest heb ik een goede race gereden. Ik werd opnieuw tiende. Dat was niet verkeerd, want het Benelux is een moeilijk, sterk bezet kampioenschap”, wist Dani.

Nu gaat de focus vol op het WK. Dat zal niet zo moeilijk zijn in Dani’s geval, want: “Ik heb er echt heel veel zin in!”

Dani bedankt Sinan van de data, Willem-Jan en mijn papa en mama en familie, Juf Denise, juf Vivian en school.

Dani zoekt voor het WK nog wel wat support. Wie helpt Dani Boers richting een topprestatie in Portugal? De talentvolle coureur zoekt bedrijven uit de regio Barendrecht die hem willen ondersteunen voor een topresultaat op het WK. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS