DTM

DTM-finale op de Hockenheimring: Luca Stolz in de HRT Mercedes-AMG snelste + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 8 oktober 2022 09:30

Hockenheim - Knetterende opwinding op de ‘DTM Hockenheimring powerd by AUDI’: Luca Stolz van het Mercedes-AMG Team HRT zette vrijdag de beste tijd van de dag neer in de vrije training met 1:37.374 minuten. Zo zette de als zesde geklasseerde coureur in de kampioenschapsstand een uitroepteken neer bij de vijf andere als titelfavoriet gekwalificeerde coureurs, die de strijd om de zwaarbevochten titel alleen maar heftiger maakt. Op vrijdag steeg de spanning al naar zijn top, terwijl de races nog verreden moeten worden! De snelste van het kwintet van favorieten was Porsche-fabrieksrijder Thomas Preining (KÜS Team Bernhard, 1:37.668), gevolgd door runner-up Lucas Auer in de WINWARD-Mercedes-AMG, 1:37.694), gevolgd door de Italiaan Mirko Bortolotti in de GRT Lamborghini (1:37.704). Bij zonnig herfstweer maakten de 27 DTM-coureurs van wereldklasse een veelbelovende start van het uiterst belangrijke raceweekend op de 4,574 kilometer lange Hockenheimring. Nooit eerder in de lange geschiedenis van deze traditionele serie maakten tien coureurs kans op de titel bij de seizoensfinale.

DTM Hockenheimring powerd by AUDI kwintet titelkanshebbers
DTM Hockenheimring powered by AUDI: Thomas Preining (KÜS Porsche, 4e met 116 punten), Lucas Auer (WINWARD Mercedes-AMG, 2e met 119 punten), Sheldon van der Linde (Schubert BMW, 1e met 130 punten), Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini, 5e met 114 punten) en René Rast (ABT Audi, 3e met 118 punten) vormen het kwintet van titelfavorieten (l-r)

Kelvin van der Linde (RSA, ABT Audi) begon het weekend met de beste tijd in de eerste vrije training, gevolgd door de twee titelkandidaten Thomas Preining en Mirko Bortolotti. Het onderlinge verschil was minimaal: de rondetijden van de snelste 22 coureurs, van Van der Linde tot en met Nick Cassidy (NZL) in de AlphaTauri AF Corse Ferrari, waren binnen één seconde. In de tweede vrije training hield Bortolotti de leiding lang vast, maar in de slotfase klommen de twee Mercedes-AMG-coureurs Stolz en Auer op naar de eerste en tweede plaats. Naast de twee trainingen pakte Stolz de eerste plaats voor van der Linde, Preining, Auer en Bortolotti.

Luca Stolz reageerde na de trainingsdag: "Een hele goede dag voor ons! In de eerste vrije training merkten we al dat de auto helemaal past op dit circuit en in de tweede vrije training konden we dit nogmaals bevestigen met een nieuwe set banden. We gaan zaterdag vol goede moed de race in. Ik kijk uit naar het weekend en hoop dat we op het podium kunnen eindigen."

Naast de DTM, DTM-Trophy, DTM Classic, BMW M2 Cup en Porsche Carrera Cup hebben ook de Benelux racing series vrijdag hun trainingen afgewerkt, en in het geval van de BMW M2 Cup zelfs de eerste race.

DTM Hockenheimring powerd by AUDI Luca Stolz snelste op vrijdag
Luca Stolz snelste op vrijdag

DTM Hockenheimring powerd by AUDI uitslag 1 kwalificatie vrijdag

DTM Hockenheimring powerd by AUDI Kelvin van der Linde ABT Audi
Kelvin van der Linde onderweg in de ABT Audi

DTM Hockenheimring powerd by AUDI uitslag 2 kwalificatie vrijdag

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS