Karting • Karting Diversen

DKM jubileum seizoen eindigt in Wackersdorf: diverse Nederlanders in de race voor de titels

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 september 2022 10:32

Dit weekend heeft het jubileumseizoen van het Duits Kart Kampioenschap zijn seizoensfinale op het Prokart Raceland Wackersdorf. Uiteindelijk zullen 118 coureurs opnieuw voor volle velden zorgen. In de individuele klassen is er nog geen beslissing gevallen in de titelstrijd, maar er zijn al wel enkele favorieten aan te wijzen. De E-Kart Race vindt voor het eerst plaats als onderdeel van het voorprogramma.

Jorrit Pex

Begin april begon het Duitse kartkampioenschap aan het nieuwe seizoen op de Erftlandring in Kerpen. Sneeuw en ijs eisten toen een bijzondere vaardigheid van de coureurs. Daarna volgden races in Genk (Belgi�), Ampfing en M�lsen - die allemaal uitmondden in een verhitte strijd.

Dubbele reden tot feest - DKM en ACV vieren hun 60-jarig bestaan

Voor de finale, het hoogste Duitse kampioenschap gaat nu naar de Oberpfalz, verwelkomt het Prokart Raceland Wackersdorf rijders uit de hele wereld. In de loop van het weekend zijn er ook twee redenen om feest te vieren. Naast de DKM viert ook de ACV Automobil-Club Verkehr haar 60-jarig bestaan en nodigt alle betrokkenen uit voor een paddock party op zaterdagavond.

Alles nog open in de strijd om de titel

De toeschouwers op het circuit en op de online livestream (www.kart-dm.de) kunnen zich verheugen op spannende karting. Met Maxim Rehm (Rehm Racing) in de DKM en DSKM-recordkampioen Jorrit Pex (SP Motorsport) hebben twee rijders zich in hun categorie al duidelijk onderscheiden van de achtervolgers. Beiden kunnen echter niet helemaal achterover leunen, een volledige uitval zou het tij weer doen keren.

In de DMSB Shifter Kart Cup is het daarentegen veel krapper: Ben D�rr (D�rr Motorsport) start als koploper, maar Christiaan de Kleijn (CRG Holland) zit hem dicht op de nek. Het duo wordt gescheiden door slechts 13 punten voor de finale. Ook bij de junioren ligt alles open. Jens Treur (Falcon Racing Team) uit Nederland leidt het algemeen klassement met 23 punten. Zijn eerste achtervolger is de Duitse coureur Tom Kalender (TB Racing Team). Beide jongeren hebben tot nu toe twee race-overwinningen op hun conto kunnen schrijven. Tijdens de laatste ronde in M�lsen pakte Kalender een dubbele overwinning en gaf daarmee een duidelijke oorlogsverklaring af in de strijd om de titel.

E-Kart Race start in het voorprogramma

De E-Kart Race wordt dit jaar voor het eerst verreden als onderdeel van het Duitse kartkampioenschap. Coureurs uit de klassen Junior, Senior en Master strijden met uniforme elektrische karts van de Oostenrijkse fabrikant Rotax en strijden om de winnaarstrofee. Tegelijkertijd ontvangen de drie winnaars een ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals in Portimao (Portugal). Van 19 tot 26 november zullen 's werelds beste Rotax-coureurs elkaar daar ontmoeten.

Series-partner O-rouge organiseert sim-uitdaging

In Wackersdorf kunnen de coureurs niet alleen in het echt duelleren op het circuit, maar ook in de simulator. Series-partner O-rouge presenteert ter plaatse zijn racekartsimulator en daagt alle deelnemers tegelijkertijd uit. De drie snelsten ontvangen na afloop een mooie prijs.

Alle races op zaterdag en zondag in de livestream

De finale voor de 118 coureurs begint op vrijdag in Wackersdorf. In de vrije trainingen krijgen ze de gelegenheid zich aan te passen aan het 1.197 meter lange parcours. Vanaf zaterdag begint het evenement om 10.30 uur met de kwalificaties en de daaropvolgende heats. De finaleraces beginnen op zondag vanaf 9.30 uur.

Toeschouwers zijn ook welkom op het circuit in Wackersdorf. Beide racedagen worden bovendien begeleid door een uitgebreide livestream op www.kart-dm.de en www.youtube.com . Al meer dan tien jaar is er tot 16 uur live beeld van elk DKM-raceweekend. Daarnaast krijgen fans achtergrondinformatie op de sociale mediakanalen van het Duits Kart Kampioenschap en op KartXpress.com is alle actie te volgen.

Jens Treur

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS